Yeni Başlayan İçin Masaüstü Torna Tavsiyesi

ArchLinux

Üye
Katılım
6 Mar 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 5-6 senedir hobi olarak yaptığım ürünleri artık bir iş koluna çevirmek için kolları sıvadım :) Damascus Çeliği, Tungsten, Titanyum gibi metalleri işlemekteyim. Ayrıca tekerlekli sandalye kullandığım için oturarak çalışmak zorundayım :) Çok büyük veya ayaklı makineleri kontrol etmem zor olur. Bu yüzden düzgün işleyen, fazla sorun çıkarmayacak, masaüstüne koyabileceğim tornaya arayışındayım.

Araştırma yaparken bu modeller ile karşılaştım.

Foreman TB1835 : Foreman'in fiyatı baya uygun fakat plastik dişlileri yüzünden biraz mesafeli yaklaşıyorum.
Craft 2140V : Craft'ın bu modeline sahip olan birçok kullanıcı yatak üzerinde boşluk problemi ile karşılaşmış. Bu kadar fazla kişinin bu problemle karşılaşması bu modelin tasarım ve üretiminde olan bir problem gibi geldi bana.
Proxxon PD250/E : Proxxon ise aralarında en pahalı ve en güçsüz olan makine. Kullanım klavuzuna baktığım kadarıyla 140W gücünde gözüküyor. Bu güç bahsettiğim sert çeliği işlerken sıkıntı yaratır mı bilmiyorum. Ayrıca yedek parçaları da hayli pahalı gözüküyor.
Sieg C3 : Bu model hakkında bir bilgim yok :)

Siz bu modeller hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin önereceğiniz başka modeller var mıdır? Hangisi alırsam uzun süre sıkıntısız kullanabilirim?
 
Son düzenleme:
Foreman bursada üretiliyor artık. Bu yüzden yedek parça ve upgrade konusunda sıkıntı yaşatmaz. Fiyatı da diğerlerine göre uygundur diye düşünüyorum. Aslın bakarsanız artık hemen hemen bütün tornalar birbirinin aynı gibi.
manuel bir torna alacaksanız ve metal işleyecekseniz bu tornalar size zayıf gelecektir. Güçlü gövde ve güçlü motor gerekli. Bu konuyu biraz daha araştırmanızı öneririm. Örneğin sieg c6, optimum tu2605 gibi modellere bakmanızı öneririm. Zira tungsten gibi metallerde bu modeller bile zorlanacaktır. Bu durumda ayna motorunu büyüterek bir şeyler yapabilirsiniz.
Diğer bir önerim ise ikinci el temiz bir metrelik torna bulursanız kendi döküm ayakları da olan. O size daha fazla verim sağlayacaktır.
 
Saydıklarınızın hiçbiri ile çelik işlemek mantıklı değil. En az Burhan ın dediği gibi sieg c6, sc4 optimum veya quantum 2506 civarı bir makine lazım. Kaldı kibunlarla bile titanyum işlemek zor olacaktır.
 
Saydıklarınızın hiçbiri ile çelik işlemek mantıklı değil. En az Burhan ın dediği gibi sieg c6, sc4 optimum veya quantum 2506 civarı bir makine lazım. Kaldı kibunlarla bile titanyum işlemek zor olacaktır.
Aşkın abi geçenlerde 1040 malzemeyi 2506 da 0.5 mm paso ile işlediklerini gördüm. Ama titanyum için bir şey diyemem. Elmasları farklı vb birçok etkeni var diye biliyorum. Sağlam bir torna şart
 
Benim merak ettiğim bir şey var...

İşlemek için saydığınız (Şam çeliği ,Titanyum ve Tungsten) metalleri nasıl temin edeceksiniz?

Bu metaller gidip toptancıdan alınacak kadar hem ucuz değil hemde kolay bulunabilir değil.

Ayrıca kendileri dünya kadar para tutan bu metalleri işlemek için (Talaşları bile nerede ise dünya para) niçin ucuz yollu bir torna arıyorsunuz?

Yani demem o ki işleyeceğiniz ürünlerle işlemek için kullanmak istediğiniz makine arasında gerçekçi bir bağ yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,474
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst