Yeni abonelik

Katılım
22 May 2023
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
34
İki katlı müstakil evde oturuyoruz. Ortak sayaç kullanıyorduk. Süzme sayaçla hesaplamamızı kendimiz yapıyorduk. Şimdi sayaçları ayırmaya karar verdik. Yani yeni sayaç taktırmak istiyoruz. Ne yapmamız gerekiyor acaba?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bir elektrikçi ile irtibata geçiniz. O sizi yönlendirecektir. Bildiklerim, tapu, ruhsat, elektrik projesi (elektrik müh tarafından çizilecek) ve DASK sigorta poliçesi ile oluşturulacak dosya ile işletmeye başvurulacak.
 
Elektrik projesinin ne kadar tutacağını ortalama fiyatla söyleyebilir misiniz peki. Yani bizi maddi anlamda yıpratacak bir tutarsa hiç bu işe girmeyelim
 
Binanın niteliğine göre proje fiyatı değişir. Mevcut abonede kalacak kısım paçayı kurtardı.Ama yeni abone alacak kısımda tesisat, pano vs. Güncel mevzuata uygun olarak düzenlenecek, buda ek maliyet doğurabilir. Tesisat da ek maliyet çıkmamış olsa proje dosya vs. Abonelik depozito ve harçları hariç 2500₺ den az tutmaz
 
Binanın niteliğine göre proje fiyatı değişir. Mevcut abonede kalacak kısım paçayı kurtardı.Ama yeni abone alacak kısımda tesisat, pano vs. Güncel mevzuata uygun olarak düzenlenecek, buda ek maliyet doğurabilir. Tesisat da ek maliyet çıkmamış olsa proje dosya vs. Abonelik depozito ve harçları hariç 2500₺ den az tutmaz
Güncel projeciler sağolsun rakı fiyatına proje çizerler merak etmeyin. Siz ona bir rakı ısmarlayın o size otel projesi yapar.
 
Hocam, sizlerin değerli bilgilerinden sonra birkaç elektrikçiyle görüştüm. Şaka gibi, 15-17 bin aralığında ücret gider, dediler. Yani ben dediğiniz gibi anca 3-4 bin beklerken… böyle olacağını bilsem belediye sürecine hiç girmezdim, bir de belediyeyle günlerdir uğraşıyordum. Boşa gitti emeğim…
 
Sizin sorduklarınız elektrikçiler sanki biraz uçmuşlar!
Ocak ayı başında daha önce şantiye aboneliği ile yol kenarına bağlanmış sayaçtan uzatma kablosuyla sayacın yanındaki prizden konteyner konduma elektrik alıp kullanıyordum. Bir süre böyle devam ettikten sonra geçen yaz ki düzenleme ile mesken aboneliğine geçme fırsatı doğdu. Ben de şantiye abonelik ve bağlantı pano işlerini yaptırdığım elektrikçiye tekrar danışıp meskene çevirmek istediğimi söyledim. Usta yoğun olduğundan sadece kırtasiye işlerini halletti. Normalda süresi devam eden inşaat ruhsatım olduğundan doğal olarak elektrik projem de vardı fakat projedeki evi yapamadığımdan konteyner konduma ayreten elektrik projesi çizdirdi ve DASK poliçe kopyası ve belediyeden aldığım evrak, vekalet, imza sirküsü ile oluşan dosyayı işletmeye verdi. Benden talep ettiği ücret 750 TL (İzmit-Kandıra). Geri kalan işleri, işletmenin keşif sonrası onaylaması ve yeni sayacı vermesi (sayacın neden değiştiğini de anlamış değilim. su için mevcut endeks yazılarak meskene dönüştürülmüştü) harici bir şey yapmadı, montajı sen halledersin dedi. Sonuçta sayacı yenisi ile değiştirdim, hatta hazır mühürler sökülmüşken girişe daha önce konusu geçen TIP1 Parafudr'u da taktım fakat projede yok diye onu kabul etmediler. Sonuçta istedikleri hale getirip onayı aldım. 2x6mm2 yeraltı kablosu NYY ile konteyner konduma dışarıya koyduğum küçük bir pano ile bağlantı yaptım. Ayrıca konteyner girişine topraklama kazığı çakıp konteyner giriş panosuna bağlantısını yaptım. Yani işçiliği de usta yapsaydı sanırım 1000 TL gibi bir ücret alacaktı.
 
Hocam sağ olun. Ben Adana’da ikamet ediyorum. Yani bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok memnun olurum. Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst