Yeni 3d projeme başladım.

Ben olsam 4988 de ısınma veya başka bir sorun yoksa değiştirmezdim. Çalışan sisteme dokunup vakit kaybetmek yerine bu vakti bol bol baskı almak, alışıp tecrübe arttırmak için kullanırdım. Ne de olsa baskılar uzun sürüyor zaman değerli.
 
Slm,

Bu akşam x,y,z eksenlerdeki sürücüleri drv8825 ile değiştirdim. Motorların çalışma sesi yarı yarıya azaldı. Bu sürücüler 32 microstep olduğu için marlindeki step değerlerini değiştirmem gerekiyordu. Ne var ki firmware dosyasındaki step değerleri değiştirip başarıyla göndermeme rağmen, Arduino da değerler değişmiyor.

Ayarları ekran üzerinden değiştirdim şimdilik. Bu sürücülerle ilk dosyayı yazdırmaya başladım. Çıktı kalitesinde değişiklik olacak mı bilmiyorum ancak motorların sesleri çok değişti. Oldukça sessiz çalışıyorlar. O bakımdan tavsiye ederim. Motor ısınmasını ve davranışlarını izleyip haberdar ederim.
 
Son düzenleme:
Son zamanlarda marlinde kitlenme oluyordu. Özellikle tabla ısıtıcısı devreye girdikten bir süre sonra. Tabla 24v. ile ayrı bir şekilde desteklendiği için marline giden 12 v. güç kaynağını 20 amp. bir modele düşürmüştüm. Yaptığım ölçümde ramps karta giriş 11.8 volt du. Sorun bu güç kaynağı olabilir diyerek tekrar eski güç kaynağını taktım. Şu an rampsa giriş 12.06 volt ve sorun düzelmiş görünüyor.
 
Ben repetier kullanıyorum.marlin daha mi iyi ? Tercih sebebiniz nedir?
 
Tercih sebebim yok. Elimde olan makinede marlin kurulu olduğundan onu biliyorum :)

Bu kilitlenme sorunu güç kaynağı ile de geçmedi. Isıtıcı tablayı açtıktan bir süre sonra kitleniyor. Kitlendiğinde hiç bir şey çalışmıyor. Bazende kitlenmeden işi tamamlıyor. Bazen de işin ortasında kalıyor. Ancak genel olarak makineyi açtığımda tabla ısıtıcısını açıyorum ve bir iki dakika içinde kitleniyor. Bir öneriniz var mı acaba ?
 
Marlin de heatbed için pid kapalı. Ondan olabilir mi acaba.

1 saat sonra ;
Pid değerlerini buldum ve pid i etkinleştirdim. Nasıl bir etkisi olacak belirtirim.
 
Son düzenleme:
Pid değerleri ile de durum değişmedi. Kabloları kalınlaştırdım, durum değişmedi. Röleyi değiştirdim. Buda olmaz sa yeni ramps alacağım

Deneme Sonrası;

3 defa değiştirdiğim röle ile denedim ve kitlenme olmadı. Kitleyen röle de düzgün bir şekilde çalışıyor. Henüz tam bu nedenle demiyorum ancak ssr röle rampsı neden kitler ?
 
Son düzenleme:
Abs ile deneme yapıyorum. Tabla ve nozzle hızlı bir şekilde ısındı. Tek sorunum elimdeki abs nin esun olması. O markayla yıldızım hiç uyuşmadı. Şu anki baskı 5 saatlik ama yarım saat sonra kenarlardan kalkmaya başlayacağını düşünüyorum. Bakıcaz artık.

Not: Şu tablanın kenarında su kaynatıp bir kahve içsem
 

Ekli dosyalar

  • P_20170510_180955.jpg
    P_20170510_180955.jpg
    418.8 KB · Görüntüleme: 74
  • P_20170510_175848.jpg
    P_20170510_175848.jpg
    452.8 KB · Görüntüleme: 68

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst