Yemek yapmak?

Uzun yıllar önce nohut pişirmeye karar verdim. Salçası suyu vb. herşeyi on numara hazırladım.

Akşam yemeğinde leblebi yedim.

Sonuç: Nohutu önceden ıslamak gerekiyor.
 
Benim bu konuda bir teorim var ama doğruda olmayabilir tabi..

İstisnaları bir yana bırakırsak biz teknik elemanların "iyi Aşçı" olanına denk gelmedim. Nedense gözü kapalı fabrika kuracak adamlar iş yemek yapmaya gelince hiç o taraklarda bezi olmuyor, sevmiyor. Yani yeri gelince herkes bir şeyler yapar ama konu bu değil :)

Hele benim gibi sadece hazır yiyici tayfa ise yemek yapmaya uğraşacağıma aç yatayım daha iyi modunda dolaşıyor insan.

Not: Yine mevsimlerden "Ödev Zamanı" galiba.Forum çoşmak üzere bu konuda O yüden .Abi ve arkadaşlarımdan ricam var. Yediklerinize dikkat edin, sinirlenip şekeriniz yükselmesin. :)
@Ar-kur-Tek usta, yemek yemek- yemek yapmak- damak zevki bunlar kişiye göre değişir, sabah kaçta kalkarsam kalkayım mutlaka kahvaltımı yaparım, o midemin ben açım sesini mutlaka bastırırım. günde 3 öğün ve düzenli saatinde yemeğimi yerim, yoksa dengem bozuluyor. millet uykusunda uyurken saat 3te işe giderken bile saat 2:30 da kalkar kahvaltımı mutlaka yapardım. biz giritliler mutfak konusunda biraz farklıyız galiba. rahmetli babam mutfağa fazla girmezdi ama girdimi de harika yemekler yapardı. hele bir salyangoz pişirirdi parmaklarını yerdin. rahmetli annemden babamdan çok şey öğrendim, ama ne gariptir ki erkek kardeşlerim yumurta bile kıramazlar. kız kardeşim yemek tarifi için bana telefon eder. demek ki her ailede bir tane böyle benim gibi arıza çıkıyor.
 
bu akşam ne yiyelim?
değerli arkadaşlarım, 422 bin kusur üyemiz var kayıtlı, bunların 60'ı tek soru sorup giden dersek, 100 kusur bin kalır, aşağı yukarı 100 ile 250 üyemiz sürekli sitemizi takip eder. şimdi bir de bunların % 75' i evli veya evinde ailesi ile yaşıyor desek şöyle böyle 25- 30 üyemiz bekar kendi başına yaşıyor kendi yemeğini yapıyor diyebiliriz herhalde; hepimizin ortak derdi bu akşam yada bu gün ne yiyelim değil mi? kendisi yemek yapanlar yalnız yaşayanlar, yaptıkları yemekleri paylaşsalar, ilginç ve güzel tarifleri verseler nasıl olur sizce? örneğin bu akşam ben terbiyeli tavuk suyuna çorba ve kıymalı kuru patlıcan dolması pişirip yedim. yarın akşam için ise ne pişireyim acaba derken aklıma sucuklu kuru fasulye ve tavuk suyuna bulgur pilavı. siz ne dersiniz konu güncel kalır mı?
Bekar olsaydım listem net .
1. gün sucuk yumurta( ekmeği tavaya basacaksın yağını çekecek off of)
2. Gün tantuni ( ekmeğin içini ayrı ucunu ayrı tavaya basacaksın heyt yawru.....)
3. Gün Sarelleli ekmek, salçalı ekmek, yada peynir ekmek herturlu gider.
4. Gün mangal ( ekmeği izgaraya basacaksın... Allah allaaaah)
5. Gün Patates kızartması kola
6. Gün rakı nargile don atlet
7. Gün abur cubur don atlet
 
Bekar olsaydım listem net .
1. gün sucuk yumurta( ekmeği tavaya basacaksın yağını çekecek off of)
2. Gün tantuni ( ekmeği tavaya basacaksın ....)
3. Gün Sarelleli ekmek, salçalı ekmek, yada peynir ekmek herturlu gider.
4. Gün mangal ( ekmeği izgaraya basacaksın... Allah allaaaah)
5. Gün Patates kızartması kola
6. Gün rakı nargile don atlet
7. Gün abur cubur don atlet
Mis misss Allah sağlık afiyet versin ustam
 
bu akşam güzel bi salata, yanına da fırında patatesli köfte yaparım. üstüne de yoğurt ve meyve. allah kabul etsin :p
 
sabır erdemlerin en büyüğüdür, ve nefsi terbiye etmek, saatlerce hazırlarsın pişsin diye başında beklersin, oturur 10 dakikada mideye gönderirsin. beklemeyi ve sabretmeyi öğrenirse insan yediğinden içtiğinden zevk alır. hazırlanan o yemeğe insan sevgisini ve sabrını da katarsa lezzti bir kat daha artar. Ve hiç kimse açlıkla sınanmasın, terbiye edilmesin.
 
bu akşam çocukların çok sevdiği doyurucu bir yemekte sıra
pırasa
 
bekarlık zor sanaat, bu gün patlıcan sarma, ve yemekten sonra Pamuk hanım sevmece
 

Ekli dosyalar

  • patlıcan sarma.jpg
    patlıcan sarma.jpg
    124.7 KB · Görüntüleme: 18
  • pamuk.jpg
    pamuk.jpg
    105.9 KB · Görüntüleme: 18

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst