yem durdurma sensörü

nkl

Üye
Katılım
18 Kas 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
ustalar iyi forumlar. işlettiğimiz tavuk çiftliğindeki yem sisteminin sonunda sensör bulunuyor. sensörün bağlı bulunduğu son tabağa yem dökülmeye başladığı anda motor duruyor ve yem gelmiyor. sensörler sık sık bozuluyor. yenisini almak istiyorum ama ne alacağımı bilemiyorum. sensörde mavi ve kahverengi olmak üzere iki kablo var ve 24v laçalışıyor.
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
IMG_1683.JPG
IMG_1684.JPG
IMG_1685.JPG
 
Üzerinde etiket yok mu, faturaya bakın ordan sesnsör tipini anlamaya çalışalım, bozulmaya ait farkettiğiniz sebepler neler hep aynı saat mı vb.?
 
Namur tip kapasitif sensor diye bilinir. Kontaktör veya röleye seri bağlanır.
 
Üzerinde etiket yok mu, faturaya bakın ordan sesnsör tipini anlamaya çalışalım, bozulmaya ait farkettiğiniz sebepler neler hep aynı saat mı vb.?

maalesef etiketlerini söküp gönderiyor ekipmanları aldığımız firma. ama kablosunun üstünde mefa sensör speaker cable yazıyor.

bozulmanın beli bir saati yok.sık sık elektrik kesintisi oluyor bazı günler ondan bozulabilir mi acaba
 
Şebeke de dalgalanmalar oluyorsa sıkıntı elektronik tabanlı sistemler arıza yapar bunu bir gerilim koruma ile kontrol altına alına bilinir fakat stabil olmazsa hiç bir işe yaramaz tabi
 
Sensörün baglı olduğu kontaktör,röle her ne ise diyotla korumaya alın(Röle,kontaktöre paralel ters yönde örn.:1n 4007 baglayın).
 
Okunacak ürün yem olduğuna göre Kapasitif tip'tir.Direk kontaktöre bağlanmaz.
Araya kumanda rölesi konur.Sık sık anahtarlama yapıyor ise önce bir timer koyun.Hassasiyet ayarını
kontrol edin.
 
2 kablolular bildigim kadariyla 220v olur ve 220v sensor tavuk ciftliginde saglikli calismaz. 3 telliler 24vdc olur ve kolay kolay sorun cikarmazlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst