Yedek subay sınavı

muhendis28

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar..
Ben yeni mezun makina mühendisiyim..İnşallah nisanda askere gideceğim. Yedek subaylık sınavında ne tür sorular soruluyor.Askerliğini yedek subay olarak yapmış arkadaşlardan bu konuda bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum.

(Dipnot:Ben ŞEF'in oğluyum.Aranıza yeni katıldım.)
 
Ben yedek subaylık sınavına girmiştim. Ama askerliği kısa dönem olarak yaptım. Orada bize sorulan sorular çok basitti. Okuduğuna anlama, gördüğünü yorumlama yapabilen herkes doğru cevabı bulur. Bana biraz formalite gibi gelmişti.
Sorulan sorulardan birisini hiç unutmam: Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farkldır diyordu.
Şıklarda S harfleri var ama birisi ters olarak çizilmiş.

Sınav basit IQ teslerini andırıyordu. Yedek subaylık yapacakları seçip başka bir sınavda başka soruluyor mu? İşte orasını bilmiyorum!
 
sayın mühendis28

ben 2 sene önce nisan ayında girmiştim sınava, sınavda sorulan sorular tamamen ıq testi tarzı sorular. aralarında zor sorularda var seçici sorularda var. ama yedek subay olarak yapmak tamamen şans bence sınavla alakası yok.
 
eğer branşında yedek subaya ihtiyaçları yoksa sen o sınavı full doğru versende kısa dönem alıyorlar seni. yok eğer ihtiyaçları çoksa 0 da çeksen yedek subay alıyorlar. örneğiin özellikle doktor dişçi gibi branşların kaçarı yok kesin yedek subay.
 
Merhaba arkadaşlar..
Ben yeni mezun makina mühendisiyim..İnşallah nisanda askere gideceğim. Yedek subaylık sınavında ne tür sorular soruluyor.Askerliğini yedek subay olarak yapmış arkadaşlardan bu konuda bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum.

(Dipnot:Ben ŞEF'in oğluyum.Aranıza yeni katıldım.)

aramıza hoş geldin ast teğmen de olsan kısa dönem er de hiç degişen birşey yok aslında ast teğ. olmak istemeni anlayabiliyorum

.haklısında gelelim sorulara valla nasıl anlatayım öncelikle senin meslegindeki bir ast teğ adayının bıranşının hava veya deniz olası lazım onların şansı %80 ama kara, jandarma olursan babanın birkaç fabrikası olsada valla çok zor eğer ihtiyaç varsa Atatürk ilkeleri yakın tarih soruları ,ihtiyac yoksa missisipi nehrinin debisini sorarlar .bilirsen seni ikileme sokmaya doğrunu yanlışmış gibi kuşkulanmana ortam yaratırlar.çok zorlarsan sağlık kurulu kararıyla ellerler.bu kadar ip ucu yeter sanırım
 
ben de girdim bu sınava. bence sınav formalite. Ordunun ne kadar yedek subaya ihtiyacı olduğuyla ilgili.Alg444 arkadaşın dediği gibi
 
İlgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar...Hakkımızda hayırlısı ne ise o olur inşallah..
 
formalite sınav arkadaşlar. TSK nın ne kadar ihtiyacı varsa ona göre belirlenir. tamamen şans işi.
 
Son düzenleme:
aynen arkdslarında dediğine katılıyorum ben yedek subay olarak yaptım. kısa dönem seçsende ihityac varsa (boy kilo oranına bakıyorlardr sadece) o şekilde alıyorlar..Sınav tamamen formalite..
 
Sınav formalite, sınavdan sonra bir masaya gidiyorsun evraklarınla, orada sana bir soru soruyor nasıl bir rütbeliye düşersen artık şansına. Örneğin bu sınava gelmen için askeri şubenden sana kaç lira verildi. O tutar baya bir küsüratlı tutardır. Hatırlıyor musun, hatırlıyorsan söylerken tam mı yuvarlayarak mı söylüyorsun, ses tonun, ciddiyetin vesaireye göre dosyan ayrılır ya da ayrılmaz. Şöyle bir süzer seni komutan, hadi bakayım geç der şansına..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst