YAZLIK BULAŞIK MAKİNESİ

tamirci

Üye
Katılım
11 Haz 2007
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
39
Yazlık bulaşık makinesi (arçelik 6030e), 6 ay kullanılmayıp sezon başlayınca çalıştırıldığında yıkama programında toplam 6 kez kaçak akım rolesini attırıyor. Bu sorun 1 ay devam edip düzenli kullanıldığı için sorun ortadan kalkıyor. Bu sorun neyle ilgili olabilir. Ayrıca son 15-20 dakikalık kurutma programında zırıltı çıkması normalmi?
 
ilginç bır arıza gercekten. yıkama programı dedıgın ana yıkama ıcındeyse ısıtıcıdan yada bu kartlarda role çabuk gıtmekde dusuk voltajda çalıştıgında fılan role lehimlerı zayıflıyor. ısıtıcı devamlıda devrede kalabılır.motor kapıstörü de olabılır. çalışmadıgı ıcın boşalıyor olabılır. bunlar tahmın tabıkı inşallah yardımcı olur.sonucu bıldırırsen cok ıyı olur.merak ettım bende
 
uzun süre kullanılmadığı için makinanın elektronik kartı kapasitörleri ve kablo grubu yüksek oranda nemli havaya mağruz kalıyor.başka bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
 
Nemli ve soğuk ortamlarda bulunan her ev aleti ani ısı değişiminden dolayı havadaki nemin elektrksel vede elektronik kartların üzerinde yogunlaşmadan kaynaklanan arkların oluşmasına neden olur .
Bu tür arklar elektronik kartlarda deformasyonlara vede patlamalara sebebiyet verebilir.

Bu tür yazlık bölgelerde uzun süre kullanılmadan beklemiş cıhazların, çalıştırılmadan önce fön makinası ile elektronik kartlarının ısıtılıp cihazın ondan sonra kullanılması olumlu sonuçlar dogurur.

Sizin elektronik kartınızda mutlaka atlama yapmıştır.Atlama yapan yerde karbonlaşma izleri oluşmuştur .Bu karbunlaşan pertinaxsı kabonlaşarak direnç durumuna gelmiş bölümü iyice kazıyıp düzenlemeniz gerekiyor
kolay gelsin.
 
Sayın alfa romeo hocam bir de yazlık plazmanın hiç çalışmama sorunu var. Bir kaç gün önce bu konu ile ilgili konu açmıştım. Bu konuya ilişkin görüşlerinizi yazarsanız sevinirim
 
Yazlık bulaşık makinesi son 20 dklık kurutma kısmında zırıltı şeklinde ses çıkartıyor. Bu neyle ilgili olabilir?
 
ürün markası mı yazlık modeli mi ? daha açıklayıcı bilgi lütfen..
 
Arçelik 6030 e modeli . Yazlıkta kullandığımız bulaşık makinesi. Yıkama programının son 20 dk. Sında kurutma kısmında zırıltı geliyor. Ayrıca 1,5 saatlik yıkama programında 5-6 kez kaçak akım rolesi atıyor. ( 30. Dakikalarda başlayıp 60. Dakika sonuna kadar kaçak akım atıyor 5-6 kez) . Bu kaçak akım atması yazlık düzenli kullanılmaya başladığı mayıs ayından itibaren 1 ay sonunda düzeliyor. Kurutmadaki zırıltı sebebi ne olabilir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst