Yazı Uslubü Üzerinden Forumlarda Yazı Yazarken Sakınılması Gerekenler

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba.

Forumda hiç kimse hiç kimsenin bir askerlik arkadaşı değildir, herkesin farklı bir konumu, farklı bir statüsü, farklı bir mizac anlayışı, mizahı yönde çok daha farklı olarak bu yapılanları ve söylem tarzını kabullenme potansiyeli (olgunluğu) birbirinden çok farklıdır. Hiç kimse diğer bir kimseyi şaka yollu bile olsa, doğrudan olmasa bile bu yazılarında kesinlikle rencide etmemeye çalışmalıdır.

Burada yazılan yazılar insan olarak bazen hatalı olarak kaleme alınabilir, ama bu o kimsenin mutlaka rencide edilip yerden yere vurulması şeklinde karşı bir cevap (esprili, şaka yollu mesajlar) şeklinde yapılırsa, o kişi yazı yazdığı o foruma küsebilir, şimdiye kadar yazdığı tüm yazıları içina ömrü boyunca unutamayacağı çok büyük pişmanlıkları duyabilir veya bu forumdan istemeden olsa geçici ve süresiz olarak kendi iradesiyle bir daha o foruma hiç uğramadan da uzaklaşabilir.

Yazı yazan tüm forum üyelerinin yazılarını kimseyi rencide etmeden ve kırmadan yazabilmesini, vereceği teknik bilgileri kimseyi başa kakıp dolaylı yoldan da olsa takaza etmeden verebilmesi en az yazıp bilgilendirmesi kadar çok büyük önem (Sevap veya bir değer) taşır.

Genelleşitrdiğim bir şekliyle yazdığım bu yazı; belirli kişi ve zümrelere yönelik olmayıp yazılarını yazıp karşı tarafa doğru bilgilendirme yapan ve forumda bilgi transferini gönüllü olarak yaparken öncelikle nelere dikkat edilmesi gerektiğini göz öninde bulundurması gereken herkesin üzerinden yapılmış genellemedir.

Herkes forumda bigi sahibi olduğu veya çok iyi bildiğine ikna olduğu konularda, bu mesaja karşı cevaplarla özel veya genel açılardan bilgilendirme niyetinde bulunabilir. Hiç kimsenin bu konuda kötü bir niyeti yoktur, bulunamaz veya söz konusu konu başlığını, bu konuya tam hakim olamadan yazmasıyla, eğer o konu çok net değilse, bu karşı mesajı yazmakla da çok büyük sorumluluk altına girebilmesi düşünülemez veya doğacak kötü sonuçlardan direk olarak sorumlu da tutulamaz. Beliri bir konuda, sonucu çok net olamayan bir konuda kendi fikrini “olabilir” yaklaşımıyla ifade etmişse eğer büyük vebal veya sorumluluk altına o kişi/kişiler girmemiş olurlar.

Kolay gelsin. Saygılarımla.

Mehmet Çağatay Özsoylu
Mak. Müh.- Öğretmen
Forum Onursal Üyesi
 
Son düzenleme:
Sayın hocam;
önerınıze yürekden katılıyorum. Zaman zaman bu yönde yol gösterme, ıkaz gıbı yazılarımda bazen ters tepkıler aldım. Ama, doğru bildiğim yolda devam edıyorum. Türkçe mizin yerınde ve gerektiği gibi kullanılmas, karşılıklı hıtap gibi konular ne yazıkki hassas oldugum konu. İkaz ve yol göstermelerimiz, inşallah genç arkadaşlarımıza yardımcı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst