Yatak Odasındaki Askılık Işıklandırması

phyesix

Üye
Katılım
12 Kas 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Konum
Ankara
Selamlar,

Kelebekten yatak odası takımı aldım ve kıyafet dolabında askıların asıldığı çubukta ışıklandırma mevcut. Çubuğun tam ortasında hareket sensörü var ve 5 tane AAA pille çalışıyor. Bunun gibi toplam 4 tane askılık ışıklandırması var.

Ben bu 4 farklı askılığa 20 tane AAA pil takmak yerine elektrikten beslemek istiyorum.

Bunun için Nasıl bir adaptör almalıyım? Bu 4 askılığı paralel bağlarken ne gibi yollar izlemeliyim?
 

Ekli dosyalar

  • 3.jpeg
    3.jpeg
    126.1 KB · Görüntüleme: 26
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    72.8 KB · Görüntüleme: 27
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    80.1 KB · Görüntüleme: 26
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
5X1,5 votl=7,5 volt eder bu durumda 7,5 voltluk bir adaptör takmanız gerekecek, ama amper konusunda diğer ustalarım yardımcı olacaktır.
 
20x1,5=30 volt eder. Paskomya ustanında dediği gibi 7,5 volt 5 pil için tek olarak ayrı ayrı adaptör veya 3o volt luk tek adaptör kullanman gerekir. Amperine gelince piller atıyorum ortalama 2 A dir. Lakin burda kullanılan cihazın gücü önemli faktör oynar. lambanın üzerindeki etiketinde yazar bakman gerekir.
 
30 volt adaptör biraz zor bulunur ama 15 volt adaptör bulmak daha kolay, sanırım bunlar yerinden çıkıyor, bir tanesini yada iki tanesini yanınıza alıp elektronik malzeme satan bir yarde adaptör deneyebilirsiniz. hem oradaki arkadaşlarda kaç amper çektiğini test ederler. biz ne desek boş kaç amperde çalışıyor bilmiyoruz sadece 5X1,5 olarak biliyoruz.
 
Siz pillerin çok dayanmayacağı yönünde tereddüt ederek bir kablo karmaşasına girmek istiyorsunuz. Aslında dolabınızın kapağı açıldığında yanan bir led için piller'den endişe etmenize gerek yok. Bence gayet uzun süre dayanacaktır. İsterseniz biraz pille deneyerek elektriğe çevirmeye yönelin derim.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Şarjlı, ince kalem pillerin (nikel-kadmiyum) 20 adedini, onları tek tek şarj eden nikel-kadmiyum şarj cihazıyla birlikte satın alın, bu piller boşaldıkça şarj edin, ara sıra açlıdıkça yandığından (LED gücünü çok net bilemiyoruz) uzun süre gitmesi gerekir. Yani asıl (orijinal) halini bozmanız bence de pek doğru değil. Bizim eve kelebek vitrin modülü olarak 1996'da satın aldığımız bir üründe dolap kapaklarının iç ışıklandırması elektrikle, limit (sınır) anahtarlarıyla kapak tam açılırken elektrik şebekesiyle yapılıyordu, ancak onlar LED ampullü değil sadece düşük watt.'lı akkor ampulleriydi. Şarjlı piller yerine şarjsız alkalin piller (duracell) tercihen uzun ömür için yine seçilebilir. (şarj derdi olmaması açısından) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,039
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst