Yaskawa sürücü ve AC servo motoru arızası

Katılım
17 Eki 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
Hayırlı akşamlar hayırlı işler
Ustalar yaskawa marka sürücü ve ac motoru çalışma esnasında sürücü içerisinde bulunan 50 amper aigortasını attırarak durmuş.
Ben sigortasını değiştirerek sürücü üzerindeki alarmı kaldırdım,tekrar start vermek istediğimde aynı sigorta atarak ve alarm ile karşılaşıyorum.A.41 alarmı;voltaj düşüklüğü ile ilgili bir alarm olduğundan bahsediyorkullanım kitapçığı. Servo motorun kutupları arasında ve kutuplar ile gövde arasında multimetre ile ölçtüğümde kısa devre (buzzer)gözükmüyor.
Omajına baktığımda sağlam çalışan motorun sargıları 6.5 om gösteriyor.
Sigorta attıran motorda ise 0.0 om görüyorum.şüphem motor sargılarının yandığı yönünde,sizin önerileriniz nedir ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Motor sargılarından en az birisinde omaj görmüyorsanız veya birbirinden farklı değerler görüyorsanız (Motor daha önce yanmış ve bobinajcılarda yeniden sarılmış ise bu değerler birbirinden küçük farklılıklar gösterebiliyor) veya motor sargısıyla gövde arasında kısadevre (buzzer) görüyorsanız motorunuzda problem var demektir.
Öncelikle motordaki problemi giderip sürücü tarafını daha sonra kontrol etmek daha doğru olur.
Veya motoru sürücüden ayırıp sürücüye enerji verdiğinizde ne oluyor onu gözlemlemelisiniz.
 
Sürücünün sigortasını değiştirip,sadece beslemesini verip,motorun sadece encoderini bağlamama rağmen sigortası tekrardan attı.
Makinenin ana besleme sigortasınıda attırıyor.
Teşekkür ederim.
 
Sürücüyü sigortadan ayırıp sistemin enerjisini verdiğinizde makinenizin ana sigortası atmıyorsa sürücünüzde problemdır. Yedeği varsa değiştirmelisiniz yada servise göndermelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst