yardımcı donanım diye kastedilen?

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Arkadaşlar Merhaba,-
FA
Projede sıklıkla gözüme çarpan
sigorta kısımda = auxiliary switch (sigorta için)

yada
Kontaktör bloğunda gördüğüm = axuiliary switch (kontaktör için/ÖR.3RH1911-2FA22), suppressor (öR. 3RT1916-1BB00),

bu yardımcı donanımların kullanım amacı nedir=? (Parantez içindeki örnek modelleri soruyu iyi anlatabilmek için yazmış olduğum modellerdir)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
3RH1911-2FA22 bahsettıgını yardımcı donanım kontaktorlerde yerı kadar yardımcı yanı kucuk amperlı gereklı kontakalar olmadıgında kontaktorun uzerıne ek bır modul olarak takılır ve o kontaktor ıle aynı anda hareket eder bır ıkıncı paralel kontaktor baglamanız gerekmez malıyet acısından da ucuz olmus olur

3RT1916-1BB00 bu yardımcı donanımda kontaktorun bobını yandı varsayalım veya bır kısa devre oldugunda devreyı korumak amaclı kullanılmıs bır cesıt varıstordur(sigorta gıbı )
 
Anladım.
sigorta yanında bulunan auxiliary switch diye geçen donanım görevi de benzer midir?
 
Anladım.
sigorta yanında bulunan auxiliary switch diye geçen donanım görevi de benzer midir?

evet benzerdir.şalterler ve ya sigortalar güç devresi için kullanılıyırsa ve kumanda devresi için de kulanılmak isteniyorsa o tür yadımcı kontaklar takılır
640.jpg
1785_kucuk.jpg


mesela bunlar 1 adet nc ve 1 adet no dan oluşan yardımcı kontaklar .şalteri on konumuna aldığınızda kontaklar yer değiştirir.
bunlara ek olarak @devil190795 in de belirttiği gibi sadece kumanda için değil koruma için de kullanılan yardımcı ekipmanlar mevcuttur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,263
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst