yardım etmek isteyenlerden yardım

jowellatr

Üye
Katılım
26 Ara 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
44
elektrik konusunda hiç bir bilgim yok ama kendi işimi yapabilmek için sizlerden yardım talep ediyorum.
ülkemizde fabrikalarda emeğin sömürülüşünden ve üstüne taktir edilmeyi bir kenara koyup sürekli sitemlerden bıkıp işimden ayrılıp kendi işimi kurmaya karar verdim.
seramik fırını yapmam gerekiyor ancak sıcaklık kontrol konusu kafamı baya karıştırdı. seramik fırınlarından yola çıkarak 3kw yada 4,5kw bir enerji gerekli olacağını öngörüyorum buda forumunuz vasıtasıyla hesapladığımda 15A yada 20A 220V şehir elektriği kullanacağım.
şimdi şöyle bir ürün var http://www.doguselektrik.com.tr/dt-...mm-dijital-pid-isi-kontrol-cihazi-tense-pmu55 bu ürüne k tipi bir termoklup bağlayacağım.
sorun internetten öğrendiğim kadarı ile röle diye bir şey de olması gerekiyor.
201563153522_dt483.jpg
kontrol cihazının bağlantı şeması bu aralarda 2A sanırım sigorta bağlantısı var ama ben 20A kullanacağım burada kafam karışıyor. sizden ricam bu bağlantıları nasıl yapacağımı konuyu hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlatmanız yardımınız için şimdiden teşekkürler
 
2A dediğiniz DT48 ısı kontrol cihazınızın sigortası. siz rezistans beslemelerine 20A koyacaksınız.
 
4,5kw ısıtıcı grubu demişsiniz
4500=1,732x380xI
I=6,84A çıkar 3x10A uygundur.

PPp37d.jpg
 
ısı kontrol cihazların çıkışı iki tipdir.Roleli ve transistor lu çıkış .resimde verdiğiniz cihazin cikisi Roleli Dt48 deki 3 numaralı uç.birde transistör çıkışlı cihazlar var .transistor çıkışlı cihazlar genelde pid kontrol olarak tanımlanır.
Başlık da sorduğunda role SSR yanı solid state relay.ısı kontrol cihazin pid ise SSR kullanacak sin.
Resimdeki cihazı kullanacak şan kontaktor kullanacaksin
 
Baglanti semasini verdigin cihaz 220V beslemeli. Once 220V vererek bu cihazin calismasini sagliyorsun.

Calimaya baslayan cihaz K tipi termokupl undan okudugu sicakliga ve set degerine bagli olarak kendi rolesini acip kapatarak sicakligi kontrol etmeye calisacaktir.

Ancak kendi rolesi sisteminizin gucunu tasiyacak kadar yuksek kapasiteli olmadigindan asil yuku anahtarlamasi icin bir kontaktor kullanmalisin. Cihazin rolesi bu kontaktoru acip kapatacak, kontaktor de rezistanslara giden enerjiyi acip kapatacak.

Rezistanslara verdigin elektrik 3 faz ya da tek faz olabilir. 3 faz ya da tek faz olunca sececegin kontaktorun akim kapasiesi farkli olacaktir.
 
Son iki mesajı okuyunca soruyu soran acaba devrede kontaktör kullanmamışmıyım diye kendini sorgulayacak.
@jowellatr Devreniz doğrudur ve uygulanabilir. Rezistans gücü 3 fazlı sistemde fazlara eşit dağıtılmalı buna dikkat ediniz. R:1500kw S:1500kw T:1500kw toplam:4500kw gibi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst