yardım arkadaşlar

ugur1453

Üye
Katılım
30 Tem 2013
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
40
400 watt lık bir trafoya toplamda 800 wattlık güce sahip lambalar bağlı olursa trafo yanarmı sigortamı atar.şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
800 watt i hepsini ayni anda trofoya yuklersen trafon belli bir sure sonra yanacaktir.
 
soyle dusun 1000 metre uzunlugundaki yeri 500 watt lik prajektorlerle aydinalatacaksin panodan cikan kablonun kesiti sona gittikce kuculecektir cunku sonlara dogru kablodan fazla akim gecmeyecektir. ama ilk projektorun oradan butun akim gecek. eger sen 400 wattlik trafoya 800 watt yuklersen tarfo bu gucu karsilayamacak ve yanacaktir.
 
sigortası felen atmazmı içinde sigortası varsa.
 
bu bahsetigin havuz lambalari icin mi onceki sorularin da havuz lambalari ile ilgiydi eger ki havuz lambalariyla ilgiliyse her lambaya ayri bir trafo koyman en mantiklisi bahsettigin cam sigortaysa atmasi muhtameldir ama o riske de girilmez derim bence
 
Sigorta değerinden yüksek seçilmiş de olabilir.

trafonun verebileceği gücün 2 katını almak trafonun kısa süre içinde yanmasına sebep olacaktır. lambadan başka birşey çalışmayacaksa 900w trafo kullanımı uygundur ama arkadaşımızın da belirttiği gibi her lambaya bir trafo daha iyidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst