Yardımcı Kontrol Elemanı Elektrik müh.

torex

Üye
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
366
Puanları
1
Yaş
46
Bi firmada elektrik müh. yardımcı kontol elemanı olarak çalışaya başlayacağım. Fakat bazı konularda çekincelerim var. Kontrol yapılmadan onaylamaların yapıldığı ve bu işin sorumluluğu konusunda kulağıma gelen kötü şeyler var. Bu konuda çalışan ve bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim..
 
Erolgke arkadaşım;
Kontrolünü yapacağın şey bir iş mi, yoksa bir ürün mü..? Yapacağın son kontrol mü açıklamamışsın.
Farketmez, üründe olsa, işte olsa o ürünü üreten / işi yapanın başta onaylaması, imzalaması veya işin/ürünün çıktı formunu kendine ait olan bir mühürle mühürlemesi veya onaylaması gerekir. Her iş yerinin farklı uygulaması olabilir. O işe/ürüne ait işin başlangıcından veya ürünün ilk aşamasından son aşamasına kadar çeşitli işlemlerden geçtiği, bu işlemlerin İŞ AKIŞ FORMU'nda madde madde açıklanması, her aşamada kimlerin o işi yaptığının kayda alınması, yapılan iş sonunda o madde(ler)nin o kişi(ler) tarafından imzalanması gerekir. Başkasının yaptığı hatalı iş ya da ürünü sen son kontrolü yaparken birkaç dakikada farkedemeyebilirsin, neden imza atıp/onaylayıp başkasının hatasından sorumlu olasın ki..?
 
gigitalist cevabın için teşekkür ederim. Bahsetmeyi unutmuşum konu yapı denetim firması bu konuda çalışan veya tanıdığı çalışan varsa işlemlerin nasıl yürüdüğü konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst