Yarım dalga doğrultma

Ustacım, kocamanustacım bizi sınama artık, benim aklıma yatmadı evde trafo da yok şimdi PLC güç kaynağı var da , yani almanların projesine de güvenirim,bir taraftan aklıma bütün sistem toprağa gömülüdür diyor🤔

Üstad senin çalıştığın yerde topraklama yapmak zor olmuyordur herhalde?
Topraklama yok . Sistem TN-S .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elimde baya cillop durumda 110 volt güç kaynakları var . Bir modifiye işine girip 220 voltla çevirebilirmiyim diye düşünüyorum. En son çatır patır sesleri ile mundar ettiğim karttan sonra bende baya tırsar oldum .
Ustat, AC110V'lar eşdeğerse seri bağlayıp AC220V elde edilebilir.
 
Yarim dalga dogrultma akimin dusuk ve ripilin cok onemli olmadigi durumlarda kullanilir.

Eger AC geriliminizde + ve - alternanslar simetrik degilse, ya da alternanslardan sadece birisinde akim cekilmek isteniyorsa yarim dalga dogrultma kullanilir.

Bu durum elektronik devrelerde (smps) karsimiza cikar.

Bir baska ornek, mesela dusuk guclu 110v havyaniz var. Buna seri diyod bagladiginiza 220v ile besleyebilirsiniz.

Aman ha. Bu 110v olayi icin onerdigim yontemi rezistanslardan baska cihazlarda denemeyin. Cihazi bozarsiniz.
 
eskiden ni-cd pilleri yarım dalga ile şarj ederdik elimizde şarj cihazı olmadığı zamanlarda. bazen bayat pilleri de bu yöntemle canlandırmaya çalışırdık. çoğu zaman işe yarardı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst