Yarışma bölümü hakkında

Burçin ERİŞEN

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
24 Eyl 2007
Mesajlar
718
Puanları
156
Yaş
46
Sayın Üyelerimiz...

Her ay yapılmasını planladığımız kitap ödüllü yarışmamızın bu ay son olduğunu bildirmekten büyük üzüntü duymaktayım.

Sebebi ise; bazı üyelerimizin özel mesaj (pm) yada konu içinde yazdıkları mesajlardır.Nedense soruların cevaplarının kime lazım olduğu yada hangimizin ödevinde kullanılacağı gibi saçma sapan ve asılsız iddalarda bulunmaktadırlar.Çoğu üyemiz bizimle birebir muhattap olmuşlardır ve bilirlerki hiç birimiz okul yaşında olan insanlar yada bu tarz çıkar ilişkilerine girmeyeceğimizi bilirler.Ama yinede biz hiç bir forum üyesinin aklında soru işareti kalmaması için yarışmaları iptal etme kararı aldık.

Bu ayki yarışmanın devam sebebide üyelerimiz konu içinde mesajlarla çizim programı yada sorular hakkında yardım istediler sağolsun bu konuda sn.Mesut'ta elinden geleni yaptı ve hala yapmayada devam ediyor.Emek harcıyan üyelerimize saygısızlık yapmamak için bu ayki yarışmamızı tamamlama kararı aldık.

Yukarıda yazdığım gibi asılsız ve saçma iddalarda bulunan üyelerimizde eğer biraz oturup düşünselerdi yada bizim mesajlarımızı biraz okusalardı bizim bu sorulara cevap vermemiz için herhangi bir yardıma gerek duymuyacağımızı bilirlerdi.

Ne yazıkki hayatta karşımıza türlü türlü insanlar çıkıyor.Örneğin yeni açılan Ürün Katalogları & Fiyat Listeleri ve Kullanım Kılavuzları bölümünde tüm üyelerimizin görmesi için paylaşıma sonduğum bir fiyat listesi yüzünden "yanliş reklam haksız rakabet ucuk fiyatlar" gerekçesiyle - pop veren üyemiz bile mevcut.

Sn.Üyelerimiz;

Bunu her defasında dile getirmek istemiyorum ama Yönetimde bulunan hiç bir arkadaşım bu işi para karşılığı yapmıyor herkez işinden arta kalan dinlenme zamanında insanlara doğru,düzgün ve seviyeli bir paylaşım yaptırmanın peşinde.Bu şartlardada bize yapılan iftiralar hak verirsinizki bizi yıpratmaktan bu tarz iftiralara maruz kalmamak için bu aydan sonraki yarışmalar iptal edilmiştir.

Tüm Üyelerimize anlayışları için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla...


Burçin ERİŞEN
Forum Genel Yöneticisi
 
haklısınız
emeğe biraz saygıları olsa bunlar olmaz.
nedeni ise sadece kendi işlerinin yapılmasını isteyenlerdendir.
burda herkes öğrensin diye bir şeyler yapılmaktadır ama bazı ukala üyeler öğrenmek yerine
dalga geçmek isteyenlerden veya kıskançlıktan.
halbuki gerçekten yaşadıklarımızı ve öğrendiklerimizi burda düzgün bir şekilde
paylaşsak bizi kimse tutamaz
ben 45 yaşında olmama rahmen halen bir şey öğrenmek veya bilgilerimi aktarmak istiyorum.
teknoloji aldı başını gidiyor eğer araştırıp bu gibi paylaşım siteleri gezmezsen kalırsın geride.
iyi bir usta olmak istiyorsan yenilikleri öğrenmek gerekli.
ben kendimi ne kadar ustayım desemde mutlaka gözümden kaçmış çok bilgiler malzemeler var.
onun için ben halen kendimi usta yerine koymuyorum.

onun için diyorum ki " emeğe saygı"
burdaki konulara yardımcı olan form daki usta lar her türlü imkanı sağlayan yöneticiler ve yardımcılara
çok çok teşekkür ederim.
ve başarılarınızın devamını dileklerimle.

saygılarımla

.....bana bir harf öğretenin kölesi olurum.....
 
O soruları hazırlayan kişi cevabını da hazırlıyor zaten.
Ve soruların hazırlanması için bir gece sabaha kadar uğraşıldığını da biliyorum.Biz kendi meslektaşlarımızın emeğine saygı göstermedikten sonra,varsın işverenlerimiz,müdürlerimiz saygı göstermesinler.Varsınlar 500 ytl ye otomasyoncu aranıyor diye ilan versinler.Bize müstehak demek ki?
O soruların cevapları lazım olsa,soruyu hazırlayan arkadaşımız soru şeklinde sorardı.Biz de gerekirse gece uyumaz,yemez içmez,bildiğimiz kadarıyla cevaplardık.Çok üzücü bir durum.
Katalog fiyatlarına gelince,çok uçuk olması normal.Her firmanın katalog fiyatı uçuk oluyor ama bundan %50 lere varan iskonto uyguluyorlar.Ayrıca biz satıcı değiliz,kullanıcıyız.
 
Benim de üzüldüğüm nokta, bu tip yaklaşımlara değer kazandıracak kararların alınması. Eğer bu düşünceye sahip kişiler varsa, bu yarışmalara zaten katılmayacaklardır. Neden diğerleri de mahrum ediliyor bunu anlamak güç. Yani, yarışmaların çıkar amaçlı düzenlendiğini düşünenler bu durumda kazanmış oluyorlar. Ki bu kadar dar düşünenlere durumu izah etmek de güç olacaktır. (Yanlış anlamayın herkes herşeyi düşünebilir, beyninizi zorlayan yok.Yalnız bu, her düşüncenin mantıklı olduğu anlamına gelmiyor, bunun da bilincinde olun lütfen!) Kısacası ister yarışmaları iptal edin, isterseniz sabahtan akşama kadar en ufak detayına kadar anlatın; insanlar anlamak istediklerini anlarlar. Bu nedenle, bu kararın çıkması beni ve benim gibi düşünenleri üzdü.
Saygılarımla.
 
beim emekliliğim dolmak üzere hala yeni işe girmiş ve hiç birşey bilmiyor gibi sitenin bütün konularını tek tek okuyorum bilmediğim birçok şeyi burda gördüm öğrendim.ve bilmediğim bazı şeyler içinde kendimden utandım.bazı eski ustaların mantıksız zihniyeti gibi arkasını dönüp iş yapan boş beyinler hala var demektir.böyle faydalı bir forumu testek yerine kösteklemek bunların işi olsa gerek.değerli meslektaşlarım meyve veren ağaç taşlanır.bir forumu bir ferde feda etmeyin.bildiğiniz yoldan devam edin.başarılarınızın devam etmesini dilerim.
 
Bu kadar önemli ve bilgi dolu bu yarışma nın bu sonu, çok acı bır durum doğrusu.Aldığınız bu karara saygı duyuyorum, ama bu sonun sebebçilerine de nefret duymaktan kendimi alamıyorum.
 
Sebebi ise; bazı üyelerimizin özel mesaj (pm) yada konu içinde yazdıkları mesajlardır.Nedense soruların cevaplarının kime lazım olduğu yada hangimizin ödevinde kullanılacağı gibi saçma sapan ve asılsız iddalarda bulunmaktadırlar.

Bu tip eleştiriler var diye yarışmanın iptal edilmesi bence de doğru değil. Türkiye'de, birşeyler üretmeye çalışanlara engel olmaya çalışmak, artık bir gelenek halini almış durumda. Bu tip lafalara prim vermemek ve laf ediliyor diye doğru bildiğimiz yoldan sapmamak lazım.
 
Sn : emrah_

Aklın yolu bir. Bir şeyler yapıyorsak ve bunu yapabilmemiz için moral ve motivasyonumuzun desteğine ihtiyacımız var. Forumun ayakta durabilmesi için sarfettiğimiz çaba, elimizden geldiği kadarı ile, fayda sağlasın diye paylaşıma açtığımız konular ve yarışmalar, bizim çıkarımıza değil, faydalanan kişilerin çıkarınadır. Emin olunuz biz bunu yaptık diye kimse bize madalya takmadı ama bazı şeyler gönül işidir.
Birileri, özel mesajla çirkince tanımlama ve yakıştırmalar yapıp, bazen hakaret ve küfür içerikli mesajlar gönderiyorsa ve çoğu mesajlar konuya yazılıyorsa, mesaj gün boyu konuda kalıp, ( Biz görene kadar) konu okuyucularından hiçbiri, yorumu yazan kişiyi eleştirmeyip sessiz kalıyorsa, biz yarışmayı iptal ettik diye sesler yükseliyorsa kusura bakılmasın, bazı şeyler prensip gereğidir tartışılamaz eleştrilemez. Birlik beraberlik, emeğe saygı yoksa, bu olumsuzlukları göğüsleyip, yarışmayı sonuna kadar götürme mecburiyetimiz varmıdır ? "Yoktur"
Herşey kadir kıymet bilene. Kendi adıma, Devlet veya MEB tarafından görevlendirilmiş, ne bir yetkili, nede bir öğretim görevlisi olmadığıma göre, kendim için, ailem için, sosyal aktivitelerime ayırdığım zamanı yeri geldiğinde sabahlayarak çürütmek akıl karı değildir. Forumumuzda ast üst kavramı yoktur, hepimiz arkadaşız hepimiz kardeşiz, Bunca olumsuz yaklaşımları sineye çekebilecek ve " Olması gereken bu değildi " "Alınan karar yanlıştı " - " Ne olursa olsun devam edilmeliydi" diyen arkadaşlarımız, herşey konuşmakla kalmasın, buyursun bundan sonraki yarışmaları kendileri organize etsin, Bizim üstlendiğimiz yarışmada, belirttiğimiz sebeplerden dolayı, alınan kararla bundan sonraki yarışmaların yapılmayacağını duyurduk, hiç yapılmayacak demedik.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst