Yarış simulasyonunda kullanacağım dc motorlar için güç kaynağı seçimi

motor oyuna göre vücudu sarsacak titretecek ve gerçeklik hissi mi verecek, o zaman vücut ağırlığı için çok güç ve akım gerekir.. 15amperde olur 20amper de motor her tepkiyi verir elektrik sorunu yaşamaz paran neye yetiyorsa ama 15 alırsın çin malı gibi en fazla 10 amper çıkışlı sahte bilgilendirme de olabilir..

sadece direksiyon konsolunu titretecekse ağırlık yoktur çok güç harcamaz ..

bitirme projesi mi yapıyorsun..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Çalışma gerilimi uyuyorsa akımın yüksek olması motorun tepki zamanını arttır. Yani 20 amper daha iyi sonuç verir tercih edilir ama maliyette yükselir oda sizin bütçeniz ile ilgili.

Bitirme projesi değil tamamen hobi ve eğlence amaçlı ortalama geri tepkimesi 6kg ile 10kg olacagını tahmin ediyorum. Bilgilendirmeler için teşekkürler.
 
..yük motora direk bağlanmaz zaten..video da kayış bağlamış.az akım çeken küçük bir motor bile güçlü tork verebilir bu sayede.daha önce yapmış olanlar ne tip bir motor kullanmış bakmak lazım.
 
..yük motora direk bağlanmaz zaten..video da kayış bağlamış.az akım çeken küçük bir motor bile güçlü tork verebilir bu sayede.daha önce yapmış olanlar ne tip bir motor kullanmış bakmak lazım.
Kasnaklar sayesinde motora bir yük sonuçta biniyor servo motordan tutup rs775 motorlata kadar belki biraz daha ufak motorlarla titreşim almak mümkün. Burada motor ne kadar güçlü ise triger sistemle aktardığı güçte katlanarak artacak. Belki 1N.m belkide 20 N.m olacaktır. Benim elimde olan my1025 ile umarım istediğim etkiyi alırım.
 
yapacağı kolay direksiyon işine göre motor hiç zorlanmaz çokta akım çekmez, bütçene uygun olan 24v 5 amper işini görür bence, hadi bilemedin garanti olsun bi tık üstü..

iki motor olduğu için 10 amperlik düşünülebilir..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst