Yaprak Buz Makinası

pervane74

Üye
Katılım
4 Eki 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
slm arkadaşlar yaprak buz makinasının tanburu hakkında bilgisi olan var mı çalışma prensibi içinde ne var yani???????
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aynı cihazdan bahsediyorsak içinde kıyma makınasına benzer helezon var. ucunda redüktörlü bir motor.. Donan suyu kırarak hazneye boşaltıyor...
 
aynı cihazdan bahsetmiyoruz benim dediğimde buz tamburda oluşuyor ve tambur dönüyor.altında su haznesi ve üstten yağmurlama yapıyor.sonrasında ise oluşan buz tanburunda dönmesi ile sabit duran bıçaklara vuruyor ve kırılıyor.ben bu tamburun iç yapısını merak ediyorum ve sonrasında imalatına başlıycam.benim bu bahsettiğim tambur hakkında bilginiz var mı????
 
sen hic bilmedigin bişeiyn buradan aldıgın bilgilerle imaltını yapacaksın ????????
 
saatte 1 ton sabroe marka kullanıyorum. istersen kullanma kılavuzunu gönderiirim. fakat hem buz maliyeti yüksek,hemde tanıdığım bir kaç firma işi yarıda bıraktı, iyice incelemeden işe başlama derim.
 
arkadaşım mert1800 ksr bakma yaaa imalat için senin fikrini almayı unutmuşum ne diyorsun yapmalı mıyım sence????
 
CP öncelikle anlayışın için teşekkür ederim.şu anda eğer imalatı başara bilirsek ki imalat için gerekli takımlar ve malzemeler hazır hepsi daha yeni yapıldı tambur dişlisi dahil.2 tane müşterisi zaten hazır.buradaki bi balıkçıya yapılacak.tek sorunumuz tamburun içi gaz geçişi nasıl sağlanıyor????????
 
bildiğim kadarıyla tambur evaporatör olarak kullanılıyor dışı paslanmaz çelik içinde boru tertibatı tambura su püskürtülüyor içeriden soğutulduğu için püskürtülen su donuyor belirli bir mesafede bıçak sabit duruyor buz kalınlaşınca bıçağın önüne kadar geliyor ve buzu bıçak sıyırarak hazneye boşaltıyor sistem gayet basit ama!!! tanıdığım 5 6 firma yapmayı denedi hesaplar yapıldı fakat ilk başlangıçtan itibaren 1 yıl sonra piyasaya çıkaracak bir makina oluştu karşılarına çıkan sorunlar : istenilen derecede buz üretilemedi aynı cihazda 5 6 sefer kapasite ve tambur değişimine gidildi bıçaklarla alakalı pekçok sorun yaşandı sistemi plc yerine basit termostatlarla halletmeye çalıştılar cihazın oluşturduğu buz problem çıkardı ürettikleri birkaç makinayı geri çekmek zorunda kaldılar en sonunda piyasadaki başarılı olmuş yaprak buz makinalarından satın aldılar makinayı buna göre dizayn ettiler sonra piyasaya sürdüler kolay gelsin
 
hellboy_tr27 ilgi için teşekkür ederim ben zaten aktif bi konumda bu cihazların arıza ve bakımları ile ilgileniyorum TEKSO,EFE ve NURDİL'in batı karadeniz bölgesine servis hizmeti vermekteyiz.imalat için gerekli olan herşey bende şuan mevcut yanlız tek sorunumuz tamburun iç yapısı.tamburun iç yapısını göremediğimiz için elimiz kolumuz bağlı siz gibi değerli meslektaşlarımızdan yardım bekliyoruz bu konuda.ben BARTIN'da yaşıyorum zaten burası küçük biryer daha büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlarım eğer hurdacılara yolunuz düşerse şu tambura'da bi göz atarsanız sevinirim....
 
yakın zamanda yaprak buz makinası elime geçerse tamburu söküp resimleri paylaşmaya çalışırım şimdiden başarılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst