Yapılan İşlem Adedi Saymak?

nasah53

Üye
Katılım
17 Eyl 2008
Mesajlar
320
Puanları
1
Yaş
39
işyerimizde yapılan ürün adedini saymak için pres ve matkaplara sayaç koymak istiyoruz ne tür marka ve model önerirsiniz birde sensör sistemi düşünüyoruz.yardımlarınız için şimdiden tşkrler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
benim çalıştığım işyerindede üretimi takip etmek için makinelerin hepsinde sayıcı(counter)sistemi var.preslerdede bu sistem mevcut.1 adet m12 endüktif sensör ve ENDA(ec7620 ürün kodu) dijital sayıcı mevcut.günlük üretimi bu şekilde takip ediyoruz.
 
biz preslerde crouzet sayıcı kullanıyoruz tavsiye ederim.
 
tavsiyelerinizi dikkate alıcam tşk edrim
 
sistemi kullanacak olanlar sizsiniz ihtiyaç neyi gerektiriyorsa onu seçmek gerekir. biz sadece sayma işlemi için kullandığımızdan çıkış vermeyen lcd ekranlı modelleri kullanıyoruz.
 
autronics marka kullandım lityum pilli işimi gördü valf çıkışından paralel alarak sayma işlemini hallettik lakin bazı preslerde yanlız sigorta yada yıldız üçgen pako var biliyosunuz pres çalıştıktan sonra pedala basınca panoda herhangi değişiklik olmuyo (röle çekmesi valfe yol vermesi yada kontaktör çekmesi)vs bunuda pedela bir sviç bağlayarak mı yapsam yada fren hareketini görecek bi sensör yardımıylamı yapsam die treddütte kaldım presler eski tip presler frene koyarsam kişi ayağını basılı tutunca sayma işlemi seri devam edicek ve art niyet ortaya çıkıcak die düşündüm bi tavsiyeniz olurmu tandoğan bey?
 
Presler hakkında tebrücem yok ama fikir verme açısından presin ürünü çıkartma aşamasında hareket düzeneğinden aşağı -yukarı sağa -sola hareket eden aksamları sinyal olarak kullanabilme imkanın olabilir.
 
ls şalterlerde mekanik caunturlar var bir aşağı bir yukarı çalışıyor . yaklaşımlı sensorlerde var ama malzeme kalın olunca bazen sıkıntı yaratıyor. sensorun önünden geçecek bir mekanizma yapsanız çalışıyor yani sensörü pres aşağı inerken bir yere koymak lazım . ama buda sizi yanıltır usta ayar yapmaya uğraşırken bastı sanılır . bu nedele mekanik tavsiyem
eğer bilgiyi bilgisayar ortamına yada mod busla scadaya aktarmak istemiyorsanzı
 
emko ezm serisi sayıcılara bak derim.hem büyük ekranlı modelleri var bilgisayar haberleşmeli modelleri var fiyatta çok uygun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst