Yapı Denetim Firmasında Elektrik Kontrolörlüğü

rüzgar35

Üye
Katılım
6 Eki 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
elektrik elektronik mühendisliğinden yeni mezun oldum.

uzaktan bir akrabanın dıdısının dıdısı diyeyim öyle uzaktan bir tanıdık bana büyük bir yapı denetim firmasında elektrik kontrolörü olarak iş ayarlayabileceğini söyledi.

şirket gerçekten türkiye'nin belki de en büyük şirketi inşaat sektöründeki.o konuda bir sıkıntım yok ama aklımı kurcalayan çok soru var.

mesela ben daha yeni mezun olduğum için iş tecrübem sıfır.şimdi işe başladığımı zaman benim imza yetkimi kullanmak isteyeceklerdir diye tahmin ediyorum.

ama ben henüz sektörde yeni olduğum için nasıl sorunlarla karşı karşıya kalacağımı bilemiyorum.

tecrübeli arkadaşlar acaba nasıl sorumluluklarım olabileceğini,olası bir terslikte benim nelerden sorumlu olacağımı,hukuken cezalarının neler olduğunu açıklayabilirse çok sevinirim.

şimdi 3 kuruş kazanalım derken bir de cezaydı,sorumluluktu falan uğraşmak istemiyorum açıkcası.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
öncelikle beni yanlış anlamayın inşallah daha büyük ünvanlarlada çalışırsınız.

Lakin benim en çok kızdığım nokta bu yapı denetim firmalarının yeni mezun arkadaşlarımızın diplomasını kullanıp ucuza çalıştırması adına insanları mağdur etmeleri.Yapı denetimi yapacak kimsenin işine son derece hakim olması gerekir ki işi yapan usta senden bu işi iyi biliyor ise sen onu denetlemez o seni denetlemiş olur.Bundan bana ne diyemiyorum piyasada yapı denetimi için tutulan acemi mühendislerimiz yüzünden ne ustalıgın nede işçiliğin değeri kalmadı.

ben size önce sahada çalışmanızı tavsiye ederim okumuş zeki insansınız kısa sürede pratiğinizi geliştirir ve hakkı ile çalışan bir denetimci olursunuz.

diye temenni ediyorum.
 
dediklerinizi ben de düşündüm ama bahsettiğim şirket türkiye'nin en büyük 1-2 inşaat grubundan bir tanesi,tv'lerde her ay reklamları dönüyor neredeyse.

yamuk iş dönmez diye düşünüyorum.hani burada da yamuk iş,malzemeden çalma,denetim yapmadan imzayı çakma durumları oluyorsa kimbilir küçük,yerel yapı denetim firmalarında neler dönüyordur.

o kadar da kötü olabileceğini düşünmüyorum açıkcası.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst