Yanmayan Ampüller

Katılım
6 Ara 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba; geçen sabah kalktığımda evin bir kısmının lambalarının yanmadığını fark ettim. Sonra sigorta kutusunu kontrol ettiğimde bunların hepsinin bir sigortaya bağlı olduğunu gördüm. Önce sigortanın çıkış kısmını söküp başka yere giden kabloyu bağladım ve çalıştığını gördüm. Sonra yanmayan lambaları tek tek söküp duylarından (-) ve (+) kablolarını çıkardım. Sigortayı açtığımda ve anahtarlarını açtığımda hepsinede elektrik geliyor ancak içlerinden her hangibirine bir ampül bağladığımda ve anahtarı açtığımda sigorta atmıyor ama elektirik o kısımda yok oluyor. Denemek için bunların bağlı olduğu kabloyu ana sigortaya bağlayıp ampül takarak yaktığımda kaçka akım rölesinin sigortası attı. Sigorta kutusu ana şartel+kaçak akım rölesi+dağıtıcı şarteller şeklinde. Ayrıca şunuda söyleyeyim (-) fazı ölçebilecek bir şey elimde yok. Tokide oturduğum için en yakın elektrikçi 20 km uzakta. Bu konuda fikri olanlardan yardım istiyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba; geçen sabah kalktığımda evin bir kısmının lambalarının yanmadığını fark ettim. Sonra sigorta kutusunu kontrol ettiğimde bunların hepsinin bir sigortaya bağlı olduğunu gördüm. Önce sigortanın çıkış kısmını söküp başka yere giden kabloyu bağladım ve çalıştığını gördüm.
@REZİSTANS ustam bende öyle düşündümde ilk başta yazmış olduğu bu satir yüzünden düşüncemden vaz geçtim.
Zaten gerisini anlamak mümkün değil sanki melemen yapacak sebze ariyor gibi olmuş :D
 
@REZİSTANS ustam bende öyle düşündümde ilk başta yazmış olduğu bu satir yüzünden düşüncemden vaz geçtim.
Zaten gerisini anlamak mümkün değil sanki melemen yapacak sebze ariyor gibi olmuş :D
evet gerçekten karışık bi hikaye benim anladığım anahtarlara nötr girilmiş nötr gelmediği için anahtarda ilk bakışta faz görünüyor tabii arkadaşın anlaşılan elektrik bilgisi zayıf biz şimdi ona oraya bak burayı ölç dersek bizde yanlış yapmış oluruz galiba slm
 
Valla ustalarım şimdi yazdıklarımı bende okuyunca hiç bir şey anlamadım :D Yapacak bir şey yok yarın veya pazartesi bulabilirsem merkezden bir usta getirip baktıracağım. Sonucu yazarım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst