yanlılş elektrik sayacı okuma 260.000tl fatura geldi

veli125

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
113
Puanları
1
arkadaşlar bizim bir inşatımız var inşatımızda kendimize ait trafo ve kompasyon panosu var.inşaat yeni ve çok az elektrik kullanıyoruz aylık 10-20tl kadar.150tl de trafo kayıp bedeli oluyor.sayaçları okuyan eleman geçen ay endeks 4.90 iken 6 diye fazladan okumuş.neyse ücret az diye gelecek ay az öderiz sorun olmaz diye yatırdık.
bu ay yani 1 hafta önce bu defa doğru okumuş endeks 5.30 falan elektirk kullanmıoyruz boş inşaat.
haliyle elindeki cihazda geçen ay endeks 6 bu ay 5.30 olunca endeks geriye gitmeyeceğine göre sayaç dolmuş tekar başa dönmüş gibi algılamış ve 260milyar fatura geldi.bu hatayı normal bir insan olsa affetmezler ama tedaş yapınca hiç bir şey olmuyor. bunu kime şikayet edicez yokmu bu şerefsizlere şikayet ne yapıcaz
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yetkili dağıtım şirketine giderek sorununuzu dile getirin herhangi bir sonuç alamaz iseniz dilekçe ile mahkemeye başvurun sıkıntı olmaz ancak hatalarını anlayacaklardır.
 
Öncelikle böyle şerefsiz diye hakaret etmeniz doğru mu ? Tedaş yapınca olur diye bir durum yok eğer hatalı bir işlem varsa zaten düzeltilir. Bu tarz hatalar her yerde olabilecek ve çözümü en basit hatadır.

Bağlı bulunduğunuz dağıtım firmanıza başvurduğunuz da endeks tespiti yapılarak faturanız iptal edilir hatta geçen ay ödediğiniz fazla miktarda bir faturanızdan mahsup edilir ve endeksiniz düzeltilir.
 
Sayaç okuyan elemanın üşengeçliği. sayacın yanına gelmeden zaten onların sistemi okumaya izin vermiyor. adam sayacın yanına kadar gelipte önceki endekslere göre ortalama bir fatura çıkarmış kafadan. siz herhangi bir tedaş şubesine başvurunca hata düzelecektir. o elemanada ceza keserler. şerefsiz demek doğrumu?? şerefiyle iş yapsa bu hata olmazdı:)
 
arkadaşlar şerefsiz bir ağır kaçtı yalnız böyle kurumlar banka gibi herzaman tüketiciyi sömürmekte o yüzden biraz kızdım.tedaş yönetmeliğine göre bir hata veya yanlışlık olduğunda örneğin sayaç fazla okunduğunda önce itiraz edilir.yanlış fatura yatırılır.gelecek aylarda haklı iseniz size ücretiniz geri ödenir sistem bu şekilde işliyor.iyide biz 260000 tl yi nerden bulucaz :D :D
tabi durum böyle olmadı. tedaşa gittik onlar da hatayı fark etmiş düzelmek için dilekçe yazıyorlarmış.sayaç okunalı 1 hafta olmuş biraz geç kalınmış ama olsun. yanlışlık sebebi ise eleman sayacı doğru okumuş yalnız abone no lararı yanlış girmiş ortaya böyle fatura çıkmış :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,534
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst