Yangın Tesisatı

Katılım
15 Mar 2017
Mesajlar
13
Puanları
1
arkadaşlar merhaba;
yangın tesisatı projelerinde tavanda ki dedektörler ile yükseltilmiş döşeme altındaki dedektörler aynı looptan yangın ihbar santraline gidebilir mi? Giderse saha da bağlantısını nasıl yaparlar? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar..
 
merhaba, standardında 300 m den az olan bölgelerde bir kat bir bölge olarak seçilmelidir ve her bir tarama bölgesi 300 m yi geçmemelidir. merdiven ve duvar benzeri ayrımlar ayrı bölge olarak tanımlanmalıdır. eğerki projede zone tanımlamanız lokasyon karışıklığına yol açmayacak ise sakınca olmayacaktır düşüncesindeyim. ts 54-14 e uygun olacaksa ( ki olmalıdırda ) linki incelemenizde fayda var, ayrıca bu yatırımlar bir kere yapılacağından dolayı bu standardı sağlayabilecek firmalarla görüşmenizi tavsiye ederim . iyi forumlar
 

Ekli dosyalar

  • 2a5377c1e8bcba6_ek.pdf
    216.2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
analog adresli santral ve optik dedektör kullanıyorum. ekte sormak istediğim nokta mevcut. benim projemde loop sanki önce tavanda daha sonra döşeme altı dedektör için yere doğru devam ediyormuş gibi görünüyor ama saha da bu nasıl oluyor? projede ben döşeme altında ki dedektörleri ayrı birer loop olarak mı göstermeliyim ? Teşekkürler iyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

  • yangın.pdf
    467.2 KB · Görüntüleme: 81
asma tavan uygulaması şeklinde projelendirme yapılmış. proje revize edilir. uygulamada döşeme altı için ayrı loop tavan dedektörleri için ayrı loop kullanılır.
 
Son düzenleme:
Projede tek lopta belirtilmiş ama uygulamada yapması zor. En temizi asma tavan için ayrı, döşeme altı için ayrı loop hattı çekmek. Bu arada asma tavan içinde veya döşeme altında dedektör varsa paralel ihbar lambası kullanılması gerek. Çünkü detektörden bir alarm geldiğinde ledleri yanıyor ama odadaki kişiler paralel ihbar lambası yoksa göremez.
 
Ancak ! yaptıkları paratöner tesisatı toprak-
lama ölçümlerini,siz,başka bir ölçü aleti ile
yeniden ! tahkik edin.:oops:
 
Son düzenleme:
Taban ve tavan arası icin adresli sistemde ayni çevirimde olabilir ancak konvansiyonel sistemde ise bölgeyi ayirmanız hem servis hem montaj hemde veririmlik açısından daha uygundur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst