Yangın Tesisatı periyodik kontrolü

alt41

Üye
Katılım
5 Tem 2009
Mesajlar
87
Puanları
1
Arkadaşlar Merhaba,

Bir firma yangın tesisatları için elektriksel olarak kontrol ve uygunluk raporu talep etti. Firma olarak daha önce böyle bir hizmet vermedik. Elektrik mühendisleri odasınında böyle bir hizmeti, rapor formatı v.s. yok. Fakat yapan firmalar var. Bu kontrol neye göre yapılıyor, her elektrik mühendisi yapabiliyor mu, örnek bir rapor formatı var mı? Yoksa gidip elektriksel olarak kontrol edip uygun olduğu taktirde yönetmelikte istenilenlere göre bir format belirleyip rapor verebilir miyiz?

Teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aşağıdaki linklerden alıntıdır.
"Yangın Tesisatı “İş Ekipmanları Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği” ne ve “Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliğe” tabiidir. Bu yönetmelikte belirtilen ilgili standartlarda aksi belirtilmediği sürece, tesisatların periyodik kontrolleri yılda 1 defa yapılır. Yangın Tesisatı TS 9811, TS EN 671-3, TS EN 12416-1+A2, TS EN 12416-2+A1, TS EN 12845 standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yapılır."

Aşağıdaki linklerde konuya ilişkin yönetmelikler ve yasal dayanaklar belirtilmiş.
https://www.femko.com.tr/iller/periyodik-kontrol/yangin-tesisati-periyodik-kontrol
https://www.femko.com.tr/hizmet/yangin-tesisati-periyodik-kontrol
 
Yangın Tesisatlarının Periyodik Kontrolü ile Elektrik Tesisatlarının Periyodik kontrolü uzman personel tarafından Yönetmelik ve standartlara uygun olarak yapılmaktadır. Periyodik kontroller en az yılda 1 kez yapılması gerekir ve uygunluk raporu düzenlenmektedir. Bu kontrolleri yaptırabileceğiniz veya danışmanlık hizmeti alabileceğiniz birçok firma vardır. Aşağıdaki linklerden daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
https://bilginmuhendislik.com.tr/
https://bilginmuhendislik.com.tr/yangin-havalandirma-klima-tesisatlari/
https://bilginmuhendislik.com.tr/elektrik-tesisatlari/
 
Daha önce firmamız için yangın tesisatı yaptırdık bu konuda baya araştırma yapmıştık ve amper enerji firması ile çalıştık işinde baya çalışkanlar memnun kaldık sizede tavsiye ederim site adresleri bu idi hizmet almak isteyen kişilere detaylarını yazmışlar okursanız anlarsınız. https://www.amperenerji.com.tr/yangin-tesisati-muayenesi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst