yangın pompalarında kompanzasyon çözüm ?

ufaruklik

Üye
Katılım
10 Haz 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba sizlere nacizane sorum şu şekilde bu büyük yapılarda koyulan yangın hıdroforlarını bizler trafo ve jeneratör girişinden beslemekteyiz.peki bunlar için kompanzasyon yapmak gerekir mi.Örneğin ben su an merterde bir proje çiziyorum ve 175 kw lık iki adet yangın pompası mevcut bunlar için kompanzasyon yapılıyormu.yapılmıyorsa sebebi nedir.

cevaplarsanız çok memnun olurum
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selam valla ben dizel yangın pompalarından yanayım elektrik yangınlarında o pompalar hiç bir işe yaramıyor..
 
Elektrık ısıtemınden beslenen yangın pompalarnın beslemesiı, Dagıtım panosunda ana kesici kompact şalterden önce baglanır.kompanzasyona aıt akım trafoları ıse kompact şalterden sonradır. Yangın esnasında elektrık kesılecegınden. (AG panosundan) kompanzasyon yapılamıyacakdır. Bence, kompanzasyon yapmak ısterseniz, yangın poımpalarına lokal kompanzasyon yapabilirsiniz. Yanı pompaların çgen kontaktöerlerıne paralel baglı , kompansazyon kontaktöru, kondansantö güç sigortaları filan. Aslında, yangın esnasında hiç bır yer calısmıyacagından, trafonuz zorlanmıyorsa kompanzasyon gözardı edilebilir...
 
kompanzasyon çalışmasada olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst