Yangın Pompalarına Ait Sayaçlar

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
1,036
Puanları
481
Yaş
53
Arkadaşlar,

Yangın pompaları için kullanılan Elektrik sayaçlarına kaçak akım rölesi kullanmak gerekiyor mu?

Tedaş ve Yangın yönetmeliklerinde kaçak akım koruma rölesi kullanma zorunluluğu var mı?

Benim şahsı düşüncem kullanmamak gerekiyor. Çünkü yangın çıkmış bina yanıyor. Kaçak akım yüzünden şalterimiz açıyor. Bence çok doğru bir uygulama değil.

Konu hakkında sizlerin yorumlarınızı öğrenmek isterim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yangın Pompalarında Kontrol Panolarına Kaçak Akım Rölesi Konulmuyor Genellikle Yangın esnasında pompalar dagılırcasına çalışması göz önüne alınıyor.Elektrik Sayaçlarına Kaçak Akım Rölesi Konuluyor mu tam olarak bilmiyorum.

"Benim şahsı düşüncem kullanmamak gerekiyor. Çünkü yangın çıkmış bina yanıyor. Kaçak akım yüzünden şalterimiz açıyor. Bence çok doğru bir uygulama değil"Düşüncenize Son Derece katılıyorum yangın esnasında termik bile kimsenın aklına gelmez.

Kolay Gelsin
 
Bırde, yangın esnasında binada elektrık kesılecegınden, yangın pompaları,"dizel motopomp grupları kullanılır.Eektrıkli pompa grupları bence göz boyamadır,meselenın ruhuna hıtap etmez..
 
Son düzenleme:
Yangın pompa motorları projelerde yedekli olarak tesis edilir. Ana yangın pompa motoru elektrikli olup dizel motor yedektir. Elektrik motoru ise tesis ana şalter öncesi (Şebeke tarafından) enerji alınıp T.M.Ş üzerinden beslenir, yangın lokal bir bölgede çıkar o bölgenin tesisatı zarar görür ana şalter açsa dahi enerji girişden alındığı için elektrikli motorumuz çalışır elektrik enerjisi olmadığı durumlar için yedek dizel motor görev yapar.
 
Elektrikle çalışan yangın pompalarının jeneratör beslemeli olması gerekir.
 
Elektrikle çalışan yangın pompalarının jeneratör beslemeli olması gerekir.
Yangın transfer panosu ile kontrol ;
aaaaaaaaaaa.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,870
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst