yangın algılama sistemleri

xcutemanx

Üye
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
bu konuyla ilgili olan arkadaslar belki yardimci olabilirler bir unitedeki yangin algilama sisteminin panosu power supply ve earth fault hatası gosteriyordu.power supply hatasını biten akulerinden dolayı verdigini buldum ama earth fault'u niye verdigini bulamadım.kataloglara baktim ama hatanınınneden verecegini i yazmiyordu.
 
yangın alarm sistemlerinden Pek Anlamam Ama Sanırım Topraklama İle Alakalı Bir Arıza Olabilir

Bence Bi Toprak Kaçagı Varmı Kontrol Et
 
sagol dostum yarın bi kontrol edeyim kacak varmi yokmu diye
 
toprakkısmının sağlıklı çalışabilmesi için belli bir direnç seviyesinde olması gerekiyor,ayrıca kaçak gerilim değerininde olmaması gerekiyor.yani toppraklama yaptığın yerdeki bakır plakalar yeterli topraklama yapamıyorsa,veya nötr hattı ile toprak hattı şöntlenmişse sistem arıza verebilir.
 
toprak hatası. yangın sistemleri genelde toprağa karşı duyarlı oluyor. binaların topraklamasıda genelde düzgün yapılmıyor. toprağı bağlama veya hatayı yok sayacak bi yöntem dene
 
Değerli arkadaşım,
Yangım alarm sistemlerindeki en çok görülen ortak problemlerin başında earth Ground fault denilen problem vardır.
Eğer Yangın alarm panosu displayinde earth ground hatası veriyorsa kesinlikle....
yangın alarm cihazlarına yani algılayıcılara (Duman sensörü, ısı sensörü yangın ikaz istasyonu Audio and Visual vb. ) giden kabloların bir veya bir kaçında şase yani binanın topraklama sistemine sızma var demektir. Buda panonun girilen değerlerde yani normal çalışma koşullarındaki 0.0 ma seviyelerindeki ölçümlerinde hata payı vereceğinden earth ground hatası vermektedir.
Bu tür arızaların hangi zone da yani hangi bölgede olduğunu tespit edip kablonun fiziki olarak kontrol edilmesi ve icap ederse yeniden çekilmesi gerekmektedir.
Tavsiyem, Panodaki zone ları yani bölgeleri tek tek devre dışı bırakıp her zone iptalinden sonra sistemi reset yapıp ground fault ikazının kaybolup kaybolmadığını test etmek gerekiyor. Eğer problemin hangi zonedan kaynaklandığını bulabilirsen. Bu zonu başlangış aygıtından son algılayıcıya kadar olan kısımdan ikiye ayır ve yüzde 50 olarak hata payını azalt ve 25 şeklinde devam ederk toprak kaçağının olduğu aygıta kadar devam et.
Bazen aygıtların bağlantısı sırasında bağlantı hatası olmasada cihazı bulunduğu yere monte ederken kabloların sıkışmasından kaynaklanan şaseler olabilmektedir.
Şimdiden başarılar...
sonucu bildirirsen sevinirim....
Saygılar.....
My Electrıcian.....
 
Son durum nedir.. Merak ettim....
saygılar....

Myelectrician....
 
merhaba yangın alarm panosunda sürekli 2 kat tavan arası kayıp cihaz alarmı veriyor ve sesli ikaz nedeniyle panoyu kapatık.dedektör duman dedektörü ve tavan arasında kactane ve nerde oldugunu bilmiyoz ve tespit edemedik.panoya reset atmamıza ragman yine alarm tekrarlıyor. ne yapmamız gerek.teşekür ederim.markası mavi grand.sagolun.
 
arkadaşım earth fault toprak hatası demektir.

bunu çözmek için 2 yolun var binanın 22 metre ilerisine sırf yangın santrali için için 1 metre bakır çakııcaksınız topraklayacaksınız.

2.si ise anakartta mutlaka swich vardır onu off konumuna lıcaksınız veya 2 li pin vardır birleşik onu kaldıracaksınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst