yangın algılama sistemleri

bu konuyla ilgili olan arkadaslar belki yardimci olabilirler bir unitedeki yangin algilama sisteminin panosu power supply ve earth fault hatası gosteriyordu.power supply hatasını biten akulerinden dolayı verdigini buldum ama earth fault'u niye verdigini bulamadım.kataloglara baktim ama hatanınınneden verecegini i yazmiyordu.

topraklamadan kaynaklanan hata benimde başıma geldi aynı olay
 
arkadaşlar merhaba fire class 200/sl yangın paneli kurulumu yapan oldumu
 
merhaba yangın alarm panosunda sürekli 2 kat tavan arası kayıp cihaz alarmı veriyor ve sesli ikaz nedeniyle panoyu kapatık.dedektör duman dedektörü ve tavan arasında kactane ve nerde oldugunu bilmiyoz ve tespit edemedik.panoya reset atmamıza ragman yine alarm tekrarlıyor. ne yapmamız gerek.teşekür ederim.markası mavi grand.sagolun.

Merhaba samra arkadasim
Bunlara mutlaka mudehale kapaginin acilmasi lazi.Bunlari bastan dusunmek gerekirdi fakat ileridede burda sorun olursa bunlari gidermek icin mudehale kapagi sart.
Mudehale kapagi olmadan anlamak icin ise (panelinde boyle bir ozellik varmidir bilmem)
sensorlerin durumlarini gosteren analog degerlerin olmasi lazim buradan bunlari bulabilirsin veya panele bir loopa en fazla kac dedektor giriliyorsa onlari gir panel sana goremedigi dedektorleri verecektir.
Bu yolla bu sorunu halledebilirsin.
 
Topraklama icin hangi looptan geliyorsa izalator tabanlar arasini acip olcum yapmak gerekir. Bu sekilde kaynaklandigi araligi bulup bu araliktaki butun dedektorleri tek tek incelemek gerekir.
 
Arkadaslar bir toprak arzası yaklasık 12.... 25 dakika arası gıdım gelıyor loop 60 dedektör var tamamını ızole edildi ama hala devam edıyor ana toprak 0.75 loop uzunluğu 200 metre
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst