yangın algılama sistemi hakkında

sulomax

Üye
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar...calıstıgım fabrikada kurmus oldugumuz analog adresli yangın algılama santralinde otomatik telefon arama özelliği bulunmamaktadır.ancak fabrikada bagımsız bir hırsız alarm sistemi mevcut ve bu sistem gerekli numaraları arayabilmekte.benden istenilen sey yangın algılama sisteminide buraya dahil edip herhangi bir alarm durumunda aynı numaraların hırsız alarm sistemi üzerinden aranması.yangın algılama santralinde kullanabilecegim acık kollektör cıkısları ve 2 adet serbest röle cıkısı bulunmakta.konu hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilirlerse cok sevinirim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşım yangın santralinde 2 adet kontak çıkışın 1 tanesi fault(hata)çıkışı diğeride alarm çıkışıdır muhtemelen.kontak çıkışının normalde açık (no ve com) uçlarını hırsız alarm santralinin boş olan bölgesine (zone) hat sonu direci ile birlikte bağlantı yaparsan ve bu bölgeyi 24 saat olarak proğramlarsan dediğin olur.

2. olarak 24 volt tel arayıcısı alman gerekir.12 volt tel.arayıcısı sıkıntı yaratıyor.(yangın alarm santralinin tek aküsünden beslesen bile) eğer santrallerin markasını verirsen daha iyi yardımcı olurum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst