yangın alarm sisteminde kablo seçimi

kral23

Üye
Katılım
9 Nis 2007
Mesajlar
229
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir yangın alarm sistemi projesi ve metrajı hazırlıyorum. ancak internetteki bazı bilgiler kafamı karşıtırdı.
örneğin
Yangın alarm sistemi kablolamasın da 1x2x0.8+0.8 JY(st)Y tip kablo kullanılacaktır. denilmektedir.
bir yerdede
itesisat, PVC boru içerisinde plastik kılıflı ve plastik izoleli en az 2x1,5+1,5 JY(st)Y ekranlı iletkenleri havi hususi yangın kablolarıyla sıva altından veya uygun ölçüde kablo kanalı içerisinde sıva üstü yapılmalıdır. Sesli ve ışıklı uyarı cihazların hatları PVC boru veya uygun ölçüde plastik kablo kanalı içerisinde plastik izoleli, en az 2x 2,5 mm² kesitinde iletkenlerle yapılmalıdır. denilmektedir.
şimdi benim yapacağım sistemdeki bütün tesisatın kabloları
yangın ihbar santrali ile yangın ihbar sireni arasındaki kablom ne olmalı ?
yangın ihbar santrali ile kat tablom arasındaki kablom ne olmalı ?
yangın ihbar santrali ile yangın ihbar butonu arasındaki kablom ne olmalı ?
dedektörlerim aradındaki kablom ne olmalı ?
yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar.
 
Yangın santrali ile dedektörler ve butonlar arasındaki kablon 1*(2*0,8 0,8)JY olmalı (tabi mesafe çok uzunsa üst kesit seçilmeli)eğer santralin anolog bir santralse aynı hat kablo dönüşü santrale gelmeli. Konvansiyonel santralse en son dedektör yada butona direnç bağlanmalıdır .sirenlere ise 2*1lik bir kablo kullana bilirsin sirenler bağımsız kablo çekilir dedektör ve butonlar beraber aynı kablo üzerine bağlanır. kolay gelsin
 
dostum kat tablosu ile santral arası kablomuz ve santral ile siren arası kablomuz ne olmalı ?
 
Kat tablosu dediğiniz ne onu anlamadım hem yangın santralinin tipine göre kaç dedektör kurtarıyorsa o kadar dedektör ve butonu alacak şekilde santrale toplamalısınız.
 
Yeni sistemlerde 2x2x0.8+0.8 jh(st)h ya da jy(st)y kablo kullanılıyor bina içlerinde. Halogen-free ya da holejenli seçimi sizin tasarrufunuzda. Ayrıca biz flaşörleri loop a bağlamayıp röle çıkışından eksta güvenlik için nhxmh fe180 kablo ile beslemekteyiz. Daha yüksek mesafelerde tabii gerilim düşümünün dikkate alınması gerekli. 2x olmasının sebebi kendinden izalatörlü sistemlerin açık devre ya da kısa devre oluşması durumunda sürekliliğin sağlanması. . .

Kat panosu gibi bir durum yangın algılama sistemlerinde yok. 127 loop a kadar standart koyuyorlar genelde idealde. Ama daha fazlası da yapılabiliyor.

Ayrıca Honeywell mi demek istediniz ??
 
100 m uzaklıktaki konvansiyonel tekrarlayıcı panele çekeceğim hat için hangi kablo kesitini kullanmalıyım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst