Yangın Çıkışı

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Doğru kategori başlığı altı burası mı, emin değilim ama, yangın çıkış yönlendirmesi yaparken, mesela bir fabrikanın zemin katı olsun. Bir kısımda personel girişi var, diğer kısımda yangın çıkış kapıları. Yönlendirme sadece yangın çıkış kapılarına mı olmalı, personel giriş kapısından çıkış yapılabilir mi? Personel kapısı kapalı olabilir, yangın kapıları yapıları gereği içten dışa mutlak açıktır, o yüzden sadece yangın kapılarına mı yönlendirme yapılmalı? Teşekkürler.
 
En yakın çıkış noktasına yönlendirmek gerekiyor. Eğer personel kapısının kilitli olma ihtimali varsa bu kapıya yönlendirme yapamazsınız. Yönlendirme yapılan noktada kaçışı engelleyecek bir engel olmaması hatta böyle bir ihtimal de olmaması gerekir.
 
İş güvenliği ve İtfaiye tarafından çoğunlukla istenen yangın çıkışının işaretlenmesi (çalışan sayısı kaç mesela buna göre ikincil tahliye zaten istenir, ya da üretim çalışma alanı işyerinin tehlike sınıfı)fakat alternatif kaçış yollarınında tahliye planında belirtilip işaretlenmesi gerekebilir .Kaçış yolunda engel olmaması tercihen yerin ayrıca kapıların uygun olarak aydınlatılıp ,işaretlenmesi gerekir , personel çıkışında zemin kata yakın olan insanı üst kata çıkarıp zemindeki yangın çıkışına yönlendirmek biraz sıkıntılı olabilir ,durumun bir krokisi ya da resmi olursa daha iyi yardımcı olabilirim ya da konuya vakıf bir itfaiye veya iş güvenliği uzmanından yardım alın(öte yandan size sorulacak ilk soru personel çıkış kapısının her zaman kilitli olup olmadığı olur denetimlerde bilin istedim).Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst