yabancı dil

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli arkadaşlar hep merak ediyorum bizde neden bir yabancı dil yok.mesela iş yerimize yurt dışından makina kurmaya geliyorlar adamlar iki dil biliyor. adam ingilizce soruyoryok,almanca diyor yok,hata bizdemi eğitim sistemindemi ,yoksa çokmu tembeliz,yoksa kendi adıma diyorum kapasitemmi yok sorunu anlayamadım.sizlerin düşüncelerini bekliyorum saygılarımla.
 
Dostum merhaba,

Bence olay sadece ilgiyi odaklama konusu. Önceliğin teknik olduğundan muhtemelen teknik konulara vakit ayırdığın için yabancı dil öğrenmek için daha az vakit kalıyordur.

daha eğlenceli bir şekilde yabancı dil öğrenmek istiyorsan basit cümlelerin öğretildiği genellikle turistik geziler için tasarlanan kitaplardan başlamanı tavsiye ederim.

selamlar...
 
Şu bi gerçek sen öğrenmek istersen önünde hiçbirşey duramaz.yeterki üstüne git.kimsenin elnde bir sihirli değnek yokki kafana dokundurup öğretsin.ben hiçbir kursa filanda gitmeden gramer temelini atıp konusma kurslarına gittim.askerde yurtdışı görevler için yabancı dil sınavını kazandım.özgür2000 inde dediği gibi odaklanma meselesi.
 
yabancı dil iğitimi verenler bu eğitimi iyi veremiyor.
Turkce de ve ingilizcede gramer yapıları cok farklı. Bu farklılıkları iyice bilip ogretmek gerekir. ingilizce ogretecek kişininin hem Turkceyi hemde ingilizceyi cok iyi bilmesi gerekir.
ve bu farklılıkları iyice analiz edilip ona gore bir ingilizce egitim sistemi yapılmalı.
Biz Turkceyi iyi bilmedigimizden su an ogretilen ingilizcedeki egitim sisteminin yanlışlıklarını anlayamıyoruz. ama Turkceyi Cok iyi bilsek ve anlayabilseydik bunlarında anlardık.
 
ha gayret arkadaşlar.... yavaş ilerliyor.... oysa inglizce den hepimiz malufuz....

daha çok mesaj bekliyorum bu konuda....

yardım açısından:
Neden, ülkemizde yabancı dil şart koşuluyor da o ülkelerde öyle koşul yok.
Neden, biz "si di" veya "di vi di" derizde onlar "ti ar ti" derler
Neden, biz o ülkeleri gezmeye izin yokta onlar elini kolunu salıyarak geliyorlar. bunu şunun için söylüyorum: dil bilgisi sadece okulla alakalı değil, pratik de çok önemli...... o ülkeler tüm dünyayı çocukken aileleriyle okulla geziyorlar.... bizlere izin yok.... öğretmenlerimize bile kısıtlı izin var...... sen elektrikçisin sadece okuyarak elektrikçi olunurmu. buda öyle bir şey.

Bu önemli
onlar dışarda iş yaptıkları için inglizce bilen adamları gönderiyor. bizde aynısını yapıyoruz. dolayısıyla yurtdışında iş yapan insanlar değilsek inglizceyide o kadar bilmemize gerek varmı. sanırım onlarda da aynısıdır. biz sadece inglizce bileni görüyoruz.....

son:
bence inglizceyi ihtiyacına göre bilmelisin.... fazla zaman ve enerjin varsa ailene harca yada türkçene harca.... koca adam olmuşuz burda bile birbirimizin yazılarımızı anlamıyoruz....
 
arkadaşlar güzel bir konuya değinmişsiniz.
yabancı bir prof makalesinde, çoçuk 4 yasına kadar beyninde her bir lisan için ayrı bir dil merkezi oluşuyormuş. 4 yaşından sonra, bütün lisanlar için tek bir dil merkezi var. ileri yaşlarda yeni bir dil öğrenme zorluğu bu nedenleymiş.
ayrıca, şimdi nasıldır bilemem ama benim orta okul dönemimde fransızca öğretmenimiz yolda bir fransız turistle karşılaşsa 2 kelimeyi bir araya getirip konuşamaz.geneldede yabancı dil öğretmenleri kendileri çok düşük seviyede, düşününki böyle hocalardan yabancı dil derleri aldık.
 
Atoll arkadaş doğru söylemiş. bizlerin burada gördüğü yabancı teknik adamlar, zaten ingilizceyi bilen adamlar. eminimki onların da ülkelerinde bizden daha kötü durumda olan teknisyenleri vardır. değil ingilizceyi, kendi mesleğini bile doğru yapamayan adamları vardır. biz burada sadece belli bir seviyenin üzerindekileri görüyoruz ve hepsini böyle zannediyoruz.

tüm bunlara ilave olarak da, isteyen yapar arkadaş. öğrenmek insanın kendi elinde.
 
sn . arkadaşlar.
Dil bilmiyoruz diye çok da kendimizi aşağılamayalım.İnsanlar neye ihtiyaç duyarsa onu öğrenir.
şu sitede dil bilmeyen arkadaşlara yabancı dili öğrenebilirmisin diye sorsak veya anket yapsak belki öğrenemem der.
işsiz kaldın ,ingilizce .almanca hatta çince yi 3 ayda öğrenirsen o iş senin denilse ,eminim hepimiz o zor gördüğümüz yabancı dilleri su gibi konuşuruz.
bir de kendimizi yaban cı dil bilip bilmemekle yargılamayalım.
şu sitede yada ülkemizde halkın büyük bir çoğunluğuna sorsak,dünyada bir çok ülkenin yeri veya o ülke hakkında yorum yapar.birde avrupalıya ,amarikalı ya sorun bakalım.birçok şeyden bi haberdir.
 
niye herkes eğitime veya hocalara laf atmış anlamıyorum. birazda sorunu kendimizde arasak nasıl olur her şeyde olduğu gibi büyüklere suç atmak niye. hangimiz dersleri kaynatmak için çaba sarfetmedik. hangimiz lise de dersten kaçma fırsatı yakaladığımızda koşa koşa gittikde ders işleneceği zaman dersi dinlemeyi tercih ettik. kaç kişi ben bunu öğrenirim deyip eline ingilizce bir kitap alıp okumaya çalıştı. bu ülkede bizim asıl sorunumuzun suçu önce kendimizde değilde dışarda aramamızdandır. fransa da çalışmış biri olarak emin olun onlarda ingilizce bilmiyorlar ama karşı tarafla anlaşmak için her yolu deniyorlar. bir sorun çıktığı zaman uykusundan fedakarlık edip bize yardımcı olmaya çalışıyorlar ve ben hiç görmedim bunu siz yaptınız siz çözeceksiniz diyen birini.
 
yabancı dil öğrenmenin bence belli bir yaştan sonra olacağını sanmıyorum.Olsada çat pat. Bu iş temelinden alınmalı.Yani okuldan.Ve ayrıca öğretmen faktörü çok önemli.Ama diğer yandan da öğrenci faktörüde önemli.Yabancı dil eğitimini verebilecek yetiye sahip bir öğretmen ve dil öğrenemeye aç, araştırıcı ve her zaman pratik yapmak isteyeck bir öğrenci olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst