yağlı yol verici

mcrazy83

Üye
Katılım
26 Kas 2012
Mesajlar
110
Puanları
1
bilezikli asenkron motora yol vermede kullanılan yağlı yol verici ünitesi içindeki yağın yalıtkanlık derecesi ne kadar zamanda laboratuvarda ölçülmeli..bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz..şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hangi marka pape oltez ise manueline bakın yazması lazım. farklı marka ise markasını araştırp bakmakta yarar var bence yağ testi önemli ama start sayısı daha önemlidir bu detaya bakmakta fayda var.rotordaki firçaları ayarıp iyi bir ohmmetre ile direnç değerlerini her kademe de kontrol edin.
 
Yolvericideki yağın görevi,yolverici dirençlerinde oluşan ısının,tank vasıtası ile dışarı atılmasını sağlamaktır.Genelde,bileziklerde oluşan gerilim 1 kv dan fazla değildir.Bu nedenle,1 Mohm izolasyon seviyesi yeterlidir.Yağda,gözle farkedilir renk koyulaşması ve bulanıklık görülmediği sürece,ölçüme ve değişime gerek yoktur.
 
Yağlı yol vericilerde yağın görevi izolasyondan (yalıtımdan) ziyade ısınan kontakları, üzerinden elektrik akımı geçen elemanları soğutmaktır. Yüksek gerilim trafolarının soğutma ve izolasyon yağları ile aynı tutmak mümkün değildir. Trafolarda bulunan yağ hem soğutma hem de izolasyon amaçlı kullanılır. Ama şalter yağları sadece soğutma amaçlıdır. Şalterin kontak açma, kapama, mekanik sürtünmelerinden dolayı bakır, metal parçacıkları yağın elektriki yalıtkanlığını azaltsa da 400 V. gibi düşük gerilimde delinme olasılığı çok düşüktür. İçiniz rahat etmiyorsa tanktaki/kaptaki yağdan cam kavanoza örnek alarak bakın, eğer yağ bulanık, metal partiküller (parçacıklar) yoğunsa basit bir filtre ile (bir kaç kat tülbent, sünger vs...) süzüp tekrar kullanabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst