Y.G Koruma panosu maliyeti.

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
Arkadaşlar kolay gelsin, proje maliyeti çıkartmak için, 2 hat fideri, 2 trafo fideri olan şalt sahasında 20 adet metal clad var. Böyle bir sistemde koruma panolarının yakaşık maliyetini söyleyebilirmisiniz. Veya tavsiye edebileceğinizi firma...

Hayıırlı çalışmalar diliyorum...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bildiğim metal-clad panolarının (metal enclosed değil) fiatları 10-15bin Euro arasında değişiyor. Metal-enclosed yani sabit kesicili arabölmesiz panolar daha ucuzdur. Metal-clad panolarda tüm bölmeler saçla birbiribirinden ayrılmış olup kesiciler de çekmeceli tip olarak imal edilir. Bu nedenle işletmede arıza sorunları minimum olmakta, Bakım nedenşyle kesintiler de düşmektedir. Buna rağmen pahalıdır. İşletmenin kesintiye tahammülü azsa tercih edilmelidir.

Firma olarak Siemens, ABB ve Schneider ı söyleyebilirim. 20 adet pano da yaklaşık 200-300bin Euro aralığında fiatı değişir.
 
Sn. sail verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

öğrenmek istediğim, hat diferansiyel rölesi, aşırı akım rölesi, toprak kaçağı rölesi için yapılan koruma panolarının maliyetidir. Diyelim ki şalt sahası kuruldu ve metal clad, trafo v.s. hazır burada sistemin korumasını ve kumandasını( manevra panoları;kesici-ayırıcı açma ve kapama)yapacak olan panoların yaklaşık net-maliyetleri nedir.tekrar teşekkür
eder, hayırlı çalışmalar dilerim.
 
Son düzenleme:
valla kardeş malzeme listesi varsa elinde yükle ordan hepsinin fiyatlarını yazalım, keşif bedeli alırım ama ona göre :)

ya da şöyle düşün manevra panosu dediğin şeyin adı kumanda panosu.

koruma panosu dediğin de röle panosu.

yani her hücre için bir kp bir de rp var. fakat rp metal cladlarda metal cladın bir bölmesi olarak dizayn edilir.

kp için malzemeleri gözünde canlandırabilirsin. kesici-ayırıcı anahtarları, ölçü aletleri, komütatör, anonsiyatör, mimik diyagram, panonun kendisi, terminaller, kablaj malzemeleri ve işçilik. yap hesabını buna göre. artık enerji analizörü kullanılıyor ölçü aleti yerine. entes'in mpr 63 olabilir. siemens'in simeas olabilir. anonsiyatör için isp, ann16, klemsan'ınki, abb saco.

bunun gibi işte böyle çıkar fiyatları, hem öğrenmiş olursun.

rölelere gelince ben sana yardımcı olurum. 154 fiderdeki röleler dif, mes. kor., aşırı akım vs, nötr direnç akım-gerilim vs.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst