Y Ekseni tek yöne hareket ediyor

bysoulful

Üye
Katılım
27 Ağu 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar kartezyen tipi bir yazıcı yaptım. İlk etepta sürücü yönlerini çok dikkat etmeme rağmen yalnış bağladım ısındığını farkeetiğimde doğru yöne çevirdim çok geç oldu herhalde motorlar çalışmadı. Yeni sürücüleri aldım denedim y- dışında tüm motorlar hareket etti y + gidiyor fakat- gitmiyor. Kesin ramps kartında bi sıkıntı vardır diye onuda yeni aldım fakat sorun aynı. Y motorunu rampsta x bağladım hareket aldı yani motor sağlam. Geriye birtek ardiuno kaldı. Ardiuno bukadar kolay bozulur mu yada benim kaçırdığım birşey mi var. Deneyim li arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
 
Güle güle kullanın,

Yön değişmediğine göre, yönün aktarıldığı kabloda veya bağlantılarında bir sorun (temassızlık) olabilir. Y ekseninin bağlı olduğu sürücü kartı arızalanmış olabilir, sürücüyü bir diğeri ile değiştirerek deneyebilirsiniz. Arduino'nun Y yön (Dir) için kullanılan pini arızalanmış olabilir, Arduino, Ramps veya sürücü kartları arasında aktarma sorunu, örneğin pin eğilmesi veya temassızlık gibi bir sorun olabilir.
 
Son düzenleme:
bende benzeri filament motorunda olmuştu, filamenti geri çekmiyor hep ileri itiyordu, sürücüyü değiştirince düzeldi. x deki sürücüyü y deki ile değiştirip deneyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst