Yıldızdan üçgene geçiş zaman ayarı hk.

selcukxp

Üye
Katılım
31 Mar 2007
Mesajlar
383
Puanları
1
Arkadaşlar elinde motor kw larına göre yıldıdan üçgene geçiş zamanını gösteren bir tablo varmı.İginiz için teşekkür edrim şimdiden.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn.selcukxp bu işlem için belirli bir tablo varmı hiç görmedim ama hatırladığım ve her zaman uyguladığım yöntem. Motor nominal devrinin %93 ü ne ulaştığında yıldızdan üçgene geçirilir. Daha erken yapılması 2. bir akım dalgalanmasına, daha geç yapılması motorun moment kaybetmesine neden olur diye biliyorum.

Saygılar.
 
Çok teşekkür ederim ama elimde bir döküman olsun istiyorum bu çalışma için yinede çok saol
 
motorun takıldığı yerin gücene göre kalkış zamanı değişeceği için bunun bir standartı yok. abuzettin arkadaşında dediği gibi %93 üne ulaşınca üçgene geçirilir.
 
YILDIZ ÜÇGEN YOL VERMEDE YILDIZ ÇALIŞMA SÜRESİNİN ÖNEMİ
Asenkron motorun yıldız üçgen yol vermede yıldız çalışma süresi motor yol alıp normal devrine ulaşıncaya kadar geçen süredir.Her motorun yol alma özelliğine göre yol alma süresi belirlenir.motorların yol alma süresi.
Normal yol alma süresi........8-15 sanıye
Yavaş yol alma süresi..........15-40saniye
çok yavaş alma sürei............40 saniyeden fazla

Yukarıda belirlenen yıldız çalışma süresinin kısa ve uzun olmasının çeşitli sakıncaları vardır.motor çok kısa zamanda çalıştırmada olduğu gibi fazla akım çeker.eğer uzun süreli yıldız çalıştırılırsa motor normal çalışma momentinin 1/3 ü oranına bir momentle çalışır ki motor anma yükünde çalıştırılırsa bu yükü karşılayamaz.
diğer yandan motor yıldız bağlantıdan üçgen bağlantıya geçiş anı olmalı.ani olmaz süre uzayacak olursa motorun devri düşer.devri düşen motor üçgen çalıştırıldığında darbe şeklinde motor şebekeden yıne yıne fazla akım çeker.bunu önlemek için motorun yük momenti yıldız bağlantıdaki kalkınma momentinden küçük olmasına ve yıldızdan üçgene geçiş çok ani olmasına özen gösterilir.
motorların yıldız çalışma süresi genelde şu şekilde saptanır;motor yuksüz durumda üçgen bağlı olarak çalıştırılır.ilk anda yüksek akım çekecektir.normal devrine ulaşınca bu akım normal çalışma akımına düşecektir. motorun ilk çektiği yüksek akımdan normal akımına düşünceye kadar geçen zaman motorun yıldız- üçgen çalışma süresidir. bu süre bir ampermetre ve kronometre ile belirtilir.
 
arkadaşım 10 sn gibi bir zaman dilimi yol alma için yeterlidir.
 
merhaba arkadaşım benimde bu konu hakkında sana yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir fikrimi söylemek isterim yıldız üçgen çalışan motorlarda yıldızdan üçgene geçiş zamanı hakındaki verilerin tamamı mühendislik hesapaması gerektiren özel işlemler ve motor üreticileri bu konuda bir çok yorum yapabilirler örnek:mot.gücü devri v.s ben sana çok kısa ve mükemmel bir çözüm önermek isterim motoru önce üçgen bağla start vermeden önce aline bir kronometre al motorun üçgendeki etiket akımını aklında tut pens ampermetreyi motor kablolarına bağla ve start verir vermez kronometreyi çalıştır motor nomınal akımına gelince kronometreyi durdur bu geçen zaman senin yıdızdan üçgene geçiş zamanındır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,572
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst