yıldız ücgen

slmn

Üye
Katılım
7 Nis 2011
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
49
Konum
manavgat
işyerindeki yıldız ücgen çalışan blower panosuna taymırlı fk lı otomatik ve manuel çalışmalı devre şeması lazım yardımlarınızı bekliyorum sayın ustalarım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
şu an sistem mevcut çalışıyor siz zaman saatimi kullanmak istiyorsunuz. slm
 
işyerindeki yıldız ücgen çalışan blower panosuna taymırlı fk lı otomatik ve manuel çalışmalı devre şeması lazım yardımlarınızı bekliyorum sayın ustalarım
k92wp.jpg
 
sn mustafa camcı bu zaman rölesi ile timer arasındaki küçüktür işaretine benzeyen yerde ek mi var.

evet ek varmış. projenin çalışma mantığını inceleyince farkettim. ilk başta çizime yabancı olduğum için atlama gibi gelmişti.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
taymıra giriş nerden yapılıyor termiktenmi şemada tam belli değil yardımlar için teşekkürler
 
0-1-2 pakonun 1 manuel 2 si tımer grişi çıkışıda kumandaya termik 95 96 sınıda fkr kontağından sonra geçirebilirsin slm
 
mevcut kumada panosunun projesi,şeması artık elinde ne varsa bana yolla ben ekleyeceğin yerleri detaylandırıp sana mail atım veya sitede paylaşım oky..


anladığım kadarıyla panonun üzerinde 1-0-1 otomatık manuel seçimi için pako şartel konulmamış genel olarak panoya pako eklemelisin kumanda fazını öncelikle pakoya gir pako çıkış uçlarını önceki çalışmayı etkilememesi için aynen kontaktör kumada devresine bağlayıp mevcut kumada sistemini devam ettir pakonun diyer çıkışınada istediğin devreyeyi ekle termostat,zaman rölesi vs. eklediğin kumanda ucunu önceki çalışan devreye paralel bağlarsan pakoyu ikinci kademede konumlandırdığın zaman eski çalışma düzenini bozmadan istediğin düzende çalıştırman mümkündür.
konuyla alakalı bağlantı şemasını müsait olduğumda paylaşıcam iyi çalışmalar...!
 
yardımlarınız için sizlere minnettarım daha çok öğreneceğimiz şeyler var
 
açık şemasını çizermisiniz

açık şema gerekli
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst