Yıldız üçgen motor enerji kesildiğinde otomatik start vermek

Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
27
İyi akşamlar ustalarım bir konu da fikrinizi almak istiyorum. Yıldız üçgen çalışacak bir motorum var klasik yıldız üçgen devresi bilgime dahil eklemek istediğim herhangi bir sebepten enerji kesildiğinde tekrar elle start vermek yerine otomatik olarak start verebilmeyi planlıyorum en uygun şekilde nasıl yapabilirim. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yıldız üçgen çalışacak bir motorum var klasik yıldız üçgen devresi bilgime dahil eklemek istediğim herhangi bir sebepten enerji kesildiğinde tekrar elle start vermek yerine otomatik olarak start verebilmeyi planlıyorum en uygun şekilde nasıl yapabilirim.
Bu yapılır jeneratörlerin otomatik çalışmasını düşünün Şebeke kontaktörü elektrik varken çalışır elektrik kesilince jeneratör kontaktörü devreye girer kontaktörlerin NC ve NO kontaklarını kullanıp yapabilirisiniz ama tehlikeli bir işlem olur bu işi tavsiye etmem elektrik kesildiğinde motoru tekrar devreye elle almak daha güvenli bir çözüm diye düşünüyorum ama illa yapılması geren bir işse devreye mkc-05 faz koruma rölesi de ekleyin fazlardan biri giderse motor yanmasın.
 
Bu yapılır jeneratörlerin otomatik çalışmasını düşünün şebeke kontaktörü elektrik varken çalışır elektrik kesilince jeneratör kontaktörü devreye girer kontaktörlerin NC ve NO kontaklarını kullanıp yapabilirisiniz ama tehlikeli bir işlem olur bu işi tavsiye etmem elektrik kesildiğinde motoru tekrar devreye elle almak daha güvenli bir çözüm diye düşünüyorum ama illa yapılması geren bir işse devreye mkc-05 faz koruma rölesi de ekleyin fazlardan biri giderse motor yanmasın.
Asıl sorun şu müşterideki sulama için kullanılacak bir pano tarla da olduğu için kullanacak kişi de en az dört beş saatte bi tekrar kontrole gelir bize bu esnada elektrik kesildiğinde işin aksamaması için buna gerek duydum
Görsel olarak yardımcı olabilirseniz sevinirim zahmet olmazsa
Ek olarak farklı noktadan güç eklenmeyecek yine şebeke elektriği kullanılacak bunu bir zaman rölesi ile yapabilirmiyim
 
Nuri elektrik Merhabalar;
Start-stop butonunun iptal et yerine bir-sıfır pako kullan tamam olur şema aşağıda,pako bir konumunda olduğu zaman elektrik gidip gelirse sistem çalışmaya devam eder,sıfıra alırsan durur.
IMG_4796.JPG
 
Son düzenleme:
Bu şekilde kumandada zaman rölesi ve anahtar ile çözebilirsin. Anahtarı otomatik çalışma olarak kullanabirsin. Zaman rölesini elektrik geldikten belirli bir süre sonunda çalıştırıp şebekedeki dalgalanmalardan koruyabilirisiniz.
 

Ekli dosyalar

  • 6D6E2944-AB19-46B3-840D-A12E316F1EC0.jpeg
    6D6E2944-AB19-46B3-840D-A12E316F1EC0.jpeg
    270.3 KB · Görüntüleme: 89
tekrar elle start vermek yerine otomatik olarak start verebilmeyi planlıyorum
Bu hiçbir zaman makbul bir uygulama olmaz motorlar için ( Herşeyin dört dörtlük kurulduğu ve Scada sistemine bağlı motorları kasdetmiyorum ) . Stop durumu içinde her türlü elektriksel-mekanik değişim olabilir ki adam gibi koruma sistemine haiz olmayan bir sistemse motorun hakkın rahmetine kavuşması vaki olabilir .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst