Asenkron Motorları Kaç Kw'tan Sonra Yıldız Üçgen Bağlamalıyız?

Katılım
14 Kas 2009
Mesajlar
37
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar kaç kw dan sonra motorları yıldız üçgen baglamaliyiz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrık iç tesısat talımatnamesınde, 4 kw dan yukarı motorlara yıldız üçgen yol verilir, der ama; bu 60 yıl önceki şartlara göre yazılmış bir yönetmelikdir.
İşletme , trafo şartlarına göre bu değer değişmektedir. Elektrık aldıgınız noktanın yakınlıgı, besleyen trafonun gücü,vs vs..degerlendırmede etkendir.
 
11 kw ve üstü şeklinde değerlendirin, tabii yerine ve şartlarına göre farklılıklar gösterebilir 55 kw'ta direk üçgen yol veren tesis'te gördük, 5,5 kw'ta yıldız üçgen yol veren atölyelerde.
 
Merhabalar başka konu açmak istemedim aynı soru için buraya yazıyorum
7.5 KW ve 1m çapinda davul tipi fan, motoru için yıldız üçgen panoya gerek varmıdır.Yardimlarinizi bekliyorum.
Trafoda gerilim düşümü sorunu yok.
Esas amacımız pano dairesini soğutmak start stop neyle kontrol edelim.
 
Fan karakteristiği,yüksek moment gerektiren karakteristiktir.Özel trafonuz varsa,direkt start yapın.Elektrik kesintisinden çok etkileniyorsanız ve denetim altına alabileceğinizden ! eminseniz on/of çalıştırabilirsiniz.
Endişeniz varsa,start-stop kumananda yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst