yıldız üçgen uçlarını nasıl bulcam?

eğer klemens üstünde herhangi bir köprü varsa sök. sonra 3 fazı keserek ( pano motora uzak ise) sadece kumanda devresini çalıştır. sonra ise gelen altı kablo ile birbirlerine kısa devre gösterenleri klemenste karşılıklı bağla veya panodan aynı faza bağlı olan kabloları not al sonra klemenste karşılıklı bağla
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
motora yıldız üçgen yol verilcek şimdi motora enerji vermeden ölçü aletiyle nasıl bulurum onu tam anlayamadım.motor klemensinde köprü yok.6 tane kabloyu motora girdim.6 kabloyu aralarında omaj varmı diye nasıl ölçeceğim kablolar panodan kontaktörlerden gelmiyormu.kısa devre gösteren 2 ucu bulup çaprazmı bağlıcam karşıklımı?

Kardeş çok basit eline ölçü aletını al . önce 3 kutuplu 2 grup klemens yap. birinci sıraya u1 v1 w1 yaz klemenssın karşisına ikinci grup klemenssı kur w2 u2 v2 yaz w1 v1 u1 1 v2 u2 w2 bu şekilde yaz. sonra ölçü aletını ses çikaran biçime al ucun birine tut sonra ara oterse oten iki ucu birini u1 digerını u2 bagla sonra yıne ucun bırıne tut. diger uçlara tek tek temas ettır öteni bul bırını v1 diğerini v2 bagla kalan ıkı ucu w1 w2 bagla bu asekron motor için geçerlidir.
 
ÖLçü aletini eline al ohm kademesine getir ölçü aletinin herhangi bir ucunu herhangi bir motor sargı ucuna değdir diğer ucu motorun başka bir sargı ucuna değdir bir omaj okuman lazım eğer omaj 0 ise (ölçü aletinin ilk değdirdiğin uç sabit kalacak) diğer ucu başka bir uca değdir bir omaj okuyana kadar bu işlemi yap omaj görünce bu iki ucu belirle kalan diğer uçlarada bunları uygula aralarında omaj olan 3 adet çift sargı ucu olacak bu uçları yukarıdakiler ve aşağadikiler gibi düşün bu uçlara yukarıdakilerine U V Waşağadakiler X YZ adını alır fakat işin en dikkat edilmesi gereken yer alttaki uçları birer sağa kaydır yani Z X Y son işlem olarak U-Z , V-X , W-Y uçlarını motor klemensinde kısa devre yap yani üçgen bağlantı fakat yıldız bağlantı yapmak istiyorsan (alttaki uçlar birer kaydırılmış şekilde) üsteki veya alttaki uçlardan üçünü kısa devre yap böylelikle yıldız bağlantı yapmış olursun boşta kalan 3 uç enerji ucun olacaktır önemli not: motoru yıldız mı bağlayacaksın yoksa üçgenmi buna çok dikkat et Eğer panodan nötr hariç 3 uç geliyorsa yıldız nötr hariç 6 uç geliyorsa üçgen bağlaman gerekir bu açıklamam motorun yıldız veya üçgen bağlama koşulu için geçerlidir sorduğun soruda yıldız üçgen uçlarını nasıl bulacağım demişsin fakat motor çift devirlide olabilir gelen uçlar 0-1-2 pako şalterindenmi yoksa yıldız üçgen yol verme devresindenmi geliyor bu çok önemli buna dikkat et kolay gelsin

muscular bey. Senin dediklerini yaptık, 6 kabloyu 2'ye ayırdık. UVW ve ZXY diye. Bunların üst veya alt olmasının, yani enerji girişinin herhangi birisinden olması önemli mi yoksa herhangi birisin olur mu, önemliyse bunu nasıl ayırırız. Bilmem anlatabildim mi. Saygılar.
 
u9cbs.jpg
 
kablolar karışıksa ben elime çifli seri lambayı alırım. hangi iki uçta yanmıyorsa o iki kabloyu karşılıklı bağlar ters dönerse ana girişten iki fazı yer değiştiririm slm
 
Ne motormuş be arkadaş yaklaşık 4 senedir bağlamaya çalışılıyor....
 
1. motorun 6 ucu var dedınız. motorda cıkan, yanı 3tane bır taraftan 3 tane dıger taraftan uc çıkar .sızındedınız sekılde 6 tan uc oldu.3ucu klemense ıstedınız sekılde bağlayın. bosta kalan dıger ucları olcu aletı ıle esleştır.esleştırdıgın uclarıda kaybetme belli olsun.sonra ucları capraz gelecek sekılde bağla.ytıldız bağlayacaksanyanyana 3 ucu köprule.dıger tarafınada beslemesını ,yani 380 v. vereceksın.ücgen bağlayacaksan eger karsılıklı ucları klemenstekı ucları koprule.bır tarafına 380 v ver.hangı tarafı farketmez .sanırım daha acıklayıcı oldu. bu sekılde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,624
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst