yıldız üçgen uçlarını nasıl bulcam?

arkadaşlar bağladığım pano yıldız üçgen uçlar karışık tüm uçlar arasında değer olursa kardeş uçları nasıl bulacam

tüm uçlar arasında değer okuyorsan ya pompa motorun arızalı yada kablo eklerinde hata var
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ramazan kardeşime katılıyorum....

tamam ben yanlışsam o zaman hangi ucun hangi ucla ölçümünden çıkacak omaj (ohm cinsinden) sonrasında hangi bobine ait olduğunu belirt o zaman
 
Elektrik hele hele yüksek voltaj varken motor kabloları ile tek başına olsun 2 kişi olsun boğuşulmaz onu şuraya bunu buraya değdir demek çok yanlış. yapacağın en ufak hata senin ve yanındakinin geri dönülmez şekilde yaralanmasına hatta daha kötüsüne yol açabilir. motor uçlarını anlamak tahmin ettiğinden daha kolay kafanı karıştırmalarına izin verme.

1-motor panosunun yanına git ve motun kontaktörlerini bul. 3 tane kontaktör göreceksin ve o kontaktörlere bağlı altı tane kablo göreceksin. motor uçları tarafından kabloları kısa devre ederek kontaktörlerin kablolarını bulabilirsin. yıldız kontaktörün kablolarını u,v,w üçgen kontaktörün kablolarını x,y,z bağla. bu şekilde yazdım ama senin kontaktör bağlantın farlı olabilir. yıldız bağlantıda sorun olmaz ama üçgen bağlantıda ama sargının giriş ve çıkışında farklı faz olmalıdır. kolay gelsin
 
arkadaşım yapacağın iş şu motordan 6 uç çıkıyor bu uçları aralarında ölçüm yapacaksın omaj gösterenleri (2 uç zaten omaj gösterir) motordaki klemense çapraz gelecek şekilde bağla. motoru yıldı üçgen bağlayacaksan panondan gelen 2 ayrı kabloyu renklerini aynı gelecek şekilde karşılıklı olarak klemense gir.
bu şekilde zorlanmadan bulabilirsin.
 
Arkadaşım bu işte sadece sargı uçlarını değil sargının polaritesinide bulman gerekir. Sen en iyisi bir elektrikci çağır yapsın.

Kolay gelsin...
 
Diyelimki 100 metre derinlikte 30 kw lık bir dalgıç pompayı yıldız-üçgen olarak çalıştıracaksınız (kontaktörler ile) ve motor panosuna 6 adet kablo geliyor,bu kabloları aşağıda belirttiğim şekilde motor klemenslerine bağlamalısınız.Ölçü aletinin ohm kademesinde sargı uçlarını bulunuz.
her sargı ucuna iki faz (380 V) gelecek şekilde bağlamalısınız.Örneğin ölcü aleti ile bulduğumuz sargı uçları u-x olsun burada u ucuna r fazını
x ucuna s fazını , aynı şekilde v-y sargı uçlarına v ucuna s fazını y ucuna t fazını ve yine ayni şekilde w-z sargı uçlarına w ucuna t fazını
z ucuna r fazını uyguladığınızda motor önce yıldız sonra üçgen olarak yol alacaktır.Panoda hat kontaktörü ve üçgen kontaktörü altından çıkan ve ray klemenslere bağlanan 6 adet güç kablolarını hangi faz gelecekse önceden kodlamanız sizin için yardımcı olacaktır.
 
sanırım motorun uçları boşta değildir klamens tablosunda bağlıdır.
ve motor gerçektende üçgen çalışıyor olmalıdır.
Eğer yukarıdaki şartlar gerçekleşiyorsa klamens tablosundaki uçları dikey olarak köprüleyeceksin ve köprülediğin uçlara R S T fazlarını uygulayacaksın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst