Yıldız üçgen simulasyon görüntüsü

aydin3427

Üye
Katılım
10 Tem 2007
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
MeSut. arkadaşım yıldız üçgen açık şeması lazım ,

"Temel otomatik kumanda bilgisi " adlı konuda hazırladığın animasyon gibi varsa tabiki yada şema gönderirsen sevinirim .


teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aydin3427 ' Alıntı:
mesut arkadaşım yıldız üçgen açık şeması lazım yukarıda hazırladığın animasyon gibi varsa tabiki yada şema gnderirsen sevinirim

teşekkürler


Animasyon ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • yıldız üçgen.php.gif
    yıldız üçgen.php.gif
    68.8 KB · Görüntüleme: 729
MeSut. Abi şu bilgimi doğrularsan çok sevinirim.

Şimdi bu yıldız üçgen panosunu kurduk bir yıldız üçgen zaman rolesı koyduk . strata bastığımızda satartın yolladığı bir faz ucu yıldız kontaktorune,aynı ucdan bi de zaman rolesının besleme ucunu gonderıyoruz dımı abı. yanı bu şekılde satarta bastığımızda ana kontaktor yanı yıldız kontaktoru ve aynı anda zaman rolesı de beslendıği yıldız ucundan gelen enerji ucundan gelen enerjı ıle kısa devre kontaktoru çekıyo. ve belırlı bı sureden sonra kısa devre kontaktoru bırakıyo kı bıraktığında ana kontaktor hala çekılı durumdadır.hemen buyuk bı hızla z. rolesı üçgen rolesıne faz verıp üçgen kontaktorunu çekıyor. yanı kısa devre kontaktoru belırlı bır zaman sonra devreden cıktığında ana kontaktor onla beraber devre dışı kalmayıp üçgen kontaktoru devrey gırıyor. bumudur abı ben boyle anladım. sorumu yanıtlarsan çok sevınırım abı. ben bu işi gercekten öğrenmek ıstıyorum .....cevabn için şimdiden teşekkurler
 
Otomatik Yıldız / Üçgen kumanda devresinin çalışma prensibi şöyledir ;

İlk start verildiği zaman "M" Güç kontaktörü ( Enerji Kontaktörü)-- "Zr" ( Zaman Rölesi ) ve "Y" (yıldız kontaktörü) enerjilenir. Zaman Rölesi Yıldız kontaktörünü ayarlanan süre sonunda devreden çıkarır," Ü" Üçgen kontaktörünü enerjilendirir. Üçgen kontaktörünün kilitleme kontağı yani Normalde kapalı kontağı aşağıdaki şemadada görüldüğü gibi hem Zaman Rölesini hemde Yıldız kontaktörünü devreden çıkarmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus Yıldız ve üçgen kontaktörleri arasında elektriksel kilitlemenin yapılması kesinlikle ihmal edilmemelidir.
 
MeSut. Abi, cevabın için gercekten çok saol abı. demek kontaktorlerın çalışma prensıbını doğru bılıyomuşum bunu anladım. ilk once enerjı kontaktoru yanı yıldız kontaktoru ve onla beraber z.rölesı enerjılenıp kısa devre kontaktoru çekıyor. bellı bı zamandan sonra kısa devre kontaktoru bırakıp yıldız kontaktoru sabıt kalıp üçgen kontaktoru çekıyo. buaya kadar tamam ama abı ben senın şu son dedıklerını anmlamadım bı turlu. kılıtleme felan demışsın. üçgen ontaktorunun kapalı kontağından bahsetmışsın .elektrıksel kılıtleme derken neyı kastedıyosun abı bu konuları bana bıraz acarmısın acab . anlıcağım bı sekılde. yanıtın için şimdiden tesekkurler abı.....
 
yüksek gerilim ' Alıntı:
ilk once enerjı kontaktoru yanı yıldız kontaktoru ve onla beraber z.rölesı enerjılenıp kısa devre kontaktoru çekıyor. bellı bı zamandan sonra kısa devre kontaktoru bırakıp yıldız kontaktoru sabıt kalıp üçgen kontaktoru çekıyo. buaya kadar tamam .

Hayır öyle değil ,



Güç kontaktörü u v w sargı uçlarını şebekeye bağlar. ( Güç kontaktörüne Yıldız kontaktörü diyemeyiz )

Yıldız kontaktörü motor x y z sargı uçlarını kısa devre ederek motorun yıldız bağlı çalışmasını sağlar.

Ayarlanan süre sonunda zaman rölesi yıldız kontaktörünü devreden çıkarır üçgen kontaktörünü enerjilendirir.

Ayrıca elektriksel kilitleme dediğimiz şey ; yıldız kontaktörü enerjili iken üçgen kontaktörünün enerjilendirilmesi sakınca teşkil edeceğinden , yıldız kontaktörü akım yolu üzerine üçgen kontaktörünün normalde kapalı kontağı konulur, aynı şekilde üçgen kontaktörünün akım yolu üzerinede yıldız kontaktörüne ait normalde kapalı kontak bağlanır, budurumda yıldız kontaktörü enerjilendiği zaman üçgen kontaktörü akım yolu üzerindeki normalde kapalı kontağı konum değiştirip kontağını açarak üçgen kontaktörünün çalışmasını engeller, aynı şekilde üçgen kontaktörü enerjilenirse yıldız kontaktörü akım yolu üzerindeki normalde kapalı kontağı konum değiştirip kontağını açarak yıldız kontaktörünün çalışmasını engeller, kısaca iki kontaktörün aynı anda çalışmasını istemediğimiz durumlarda mutlaka elektriksel kilitleme yapmalıyız.
 

Ekli dosyalar

  • MESUT.JPG
    MESUT.JPG
    34.8 KB · Görüntüleme: 298
Moderatör tarafında düzenlendi:
MeSut. Abi ;

Anllatıkların çok işime yaradı ve mantığını çok ıyı anladım. kılıtleme gercekten onemlı bir olay eğer sen bu kılıtlemeden bahstmeseydın ben yapıcağım ılk yıldız üçgen panoyu kılıtleme olmadan yapacaktım. bilgi paylaştıkça güzel
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst