yıldız üçgen motor yıldızda calısmıyor üçgende calısıyor

yakın zamada bağlanıları söktünüzmü yada bobinaja gönderdinizmi aynı problem benimde başımdan geçtı fazların yerini değiştirince çözüldü deneyebilrisiniz denenmemiş ise ....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yıldız kontaktörün bir bacağı geçirmiyor ve motor iki faza kalıyor olabilir.olabilir.
 
zaman rölesi yıldız çıkışı kontaktöre elektrik veriyormu bir bakın
 
Bencede yıldız kontaktörü çekiyor fakat kontakları geçirmediği için motor yıldız köprülenemiyor olma ihtimaline katılıyorum.
 
kumandanın sağlam olduğundan eminseniz yıldız kontaktörü kontrol edin*
 
Arkadasım, motor sargılarında, bir bobinin iki ucunu (u-z gibi) klmensde, kendi aralarında yer değiştirir, enerji verirseniz, motordan vınlama gelir, Yön değişmez.Şebekeden gelen, iki fazı kendi arasında yter değiştirmekden bahsetmıyorum. Motoru üçgene cevirdiğinizde, normal çalışır. Zamanın varsa, deneme yapabilirsin, veya bir bobinajcı usta ile fikir alışverirşi yapın..
Zeybek bey selamlar; benimde cevabını merak ettiğim bir sorum olacak size. Doğru olan U-X yerine X-U olup karışırsa, yani doğru bağlanmış uçlardan U ile X' i kendi arasında yer değiştirsek ne olur.
 
merhaba,
zeybek bey'in dediklerini kontrol etmelisiniz.

motor tanım etiketlerini bildirirmisin?

motor etiket değerlerinde Y/Δ voltaj değerleri nedir.
Y bağlantı ile yol verilebiliyormu?
belkide sadece Δ bağlantı ile yol vermen gerekli.
 
Eveeet benim de pek elektrik ve kumanda bilgim yok olmasına rağmen günlük hayatta epeyce kendileri ile baş başa kaldığımdan benim de ufak tefek bazı tecrübelerim oldu örneğin :

Ustalarımdan bir tanesi şöyle bir şey söylemiş demiş ki

Bazı durumlarda motorlar yıldızda iken kalkınamayabilirler evet bu benim başıma geldi motorun yükü ağırdı ve çalışmaya ağır yük ile başlıyordu bu yüzden yıldız bağlantıda da motorun akımı düşük olduğu için vınlıyo inliyo ama kalkınamıyordu bu sebepten dolayı değerli ustama harfiyen katılıyorum.

Diğer ustalarımdan bir tanesi de demiş ki yıldız kontaktörüne bak evet bunun da çok büyük etkisi olur ustalarım haklılar...

Bir diğer ustam da şöyle demiş motor uçları karışmış olabilir evet olabilir...

:D hep kafamı karıştıran bişiy olmuştur uvw xyz vs yok u ile v yi değiş falan bunlar bana cidden biraz ızdırap gelmiştir ezberlemesi bir dert uygulaması bir dert çünki kimisi uvw xyz diyor kimisi uvw zxy diyor kimin dediği doğru kim hangi fabrika nasıl bağlamış bilinmiyor bu yüzden bana uvw xyz olayı saçma geliyor...


Benim bu işte uyguladığım tek çözüm yolum var :

5 dişten oluşan 4 yada 5 numara klamens alıyorum elime iki tane ve en kenar uçlarından kalın sert bir kablo örneğin 6 lık yada 10 luk kablo ile bu bunları birbirine iyice sıkıştırıyorum sonra motor kablolarını resimde olduğu gibi klamense ölçerek giriyorum

Resim biraz sıkıntılı oldu ama bu kenardaki iki düz dik çizgi o dediğim 6 yada onluk kabloların sembolu olsun

ey3kj9.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst