yıldız üçgen motor yıldızda calısmıyor üçgende calısıyor

kastettiğiniz değişim nasıl? daha açmanız gerek zira motor sadece devir yönü değiştirir.

zaten motorun üçgen çalıştığı söylenmiş
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadasım, motor sargılarında, bir bobinin iki ucunu (u-z gibi) klmensde, kendi aralarında yer değiştirir, enerji verirseniz, motordan vınlama gelir, Yön değişmez.Şebekeden gelen, iki fazı kendi arasında yter değiştirmekden bahsetmıyorum. Motoru üçgene cevirdiğinizde, normal çalışır. Zamanın varsa, deneme yapabilirsin, veya bir bobinajcı usta ile fikir alışverirşi yapın..
 
üçgende çalışan fakat yıldızda çalışmayan motorun sargı problemi ya da bağlantı problemi olmaz


Onlarca kez başıma geldi...
Şu anda benzer sorunla (bobinaj sırasında motor içinde yapılan sargı bağlantı hatası) çalışmakta olan bir motor var. Yanmasını bekliyorum :) Yıldız çalışmada devrini almayacak kadar yavaş dönüyor ama üçgene geçtiğinde normal çalışıyor.
 
Bence de sorun (büyük ihtimal) mekanik kayış, kaplin, zincir ... VS varsa sökün yada motoru sökün boşta deneyin.
 
Yıldız-üçgen sisteminde şimdiye kadar " yıldız çalışıyor, üçgene geçmiyor " problemini çok duymuştum ama yıldız çalışmayıp, üçgen çalışanı ilk defa duyuyorum. Sayın zeybek'in verdiği cevap en mantıklısı.
 
:rolleyes: en doğru cevap sanırım konuyu açan arkadaşın sorunu bulup çözmesiyle anlaşılacak. fazla söze gerek yok bakmak la görmek arası fark, anlatmakla anlamak arasında olduğu gibi !!
 
kutuplasma yapmıyodur
 
merhaba . motorun konumunu 1 e aldıgım zaman motor kalkınmıyor ama kontakları cekıyor ,bı sure sonra ucgene gectıgı zaman calısıyor kontaklar degısıyor bu motorun sorunu nedır yıldızda neden calısmaz yardımlarınızı beklıyorum .
Sayın Arkadaşım biraz daha açıklayıcı olabilirsen daha detaylı bilgi alabilirsin ne olduda böyle oldu motoru yeni mi taktın. Yoksa normal çalışıyordu da bozuldumu? Benim önerimde 3kontaktöre bak çekiyormu çekiyorsa kontaklarını ve üstteki köprüyü kontrol etbir ucu çıkmış olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst