yıldız üçgen motor yıldızda calısmıyor üçgende calısıyor

ismail074

Üye
Katılım
22 Şub 2010
Mesajlar
25
Puanları
1
merhaba . motorun konumunu 1 e aldıgım zaman motor kalkınmıyor ama kontakları cekıyor ,bı sure sonra ucgene gectıgı zaman calısıyor kontaklar degısıyor bu motorun sorunu nedır yıldızda neden calısmaz yardımlarınızı beklıyorum .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yıldız köprüsünü gerçekleştiren kontaktör ya çekmiyordur ya da kontakları geçirmiyordur
 
kontak cekıyor motor kalkmak ıstıyor fakat kalkamıyor donmuyor ucgene gecınce donuyor kontaklar gecırmedıgı ıcınmıdır bu da ?
 
kontak cekıyor motor kalkmak ıstıyor fakat kalkamıyor donmuyor ucgene gecınce donuyor kontaklar gecırmedıgı ıcınmıdır bu da ?
ölçü aletiyle yıldız kontaktörünün çıkışını kontaktör çekili durumdayken ölç bakalım üç kontaktada kısa devre gösteriyormu slm
 
üçgende çalışıyor yıldızda çalışmıyor ise arkadaşlarında dediği gibi yıldız kontaktörün bağlantılarını kontrol et
 
Motorunuz, sargıdan yenı geldıyse, bobın uclarından birisi kendı arasında tersdır.Veya sız Bakım nedenıyle motor klemenslerını sökdünüzse, uçların karısması söz konusu olabilir. Böyle bir işlem yaptınızsa, ona göre size yol göstermeye çalışalım...
 
Sorun büyük ihtimalle yıldız kontaktöründedir.Ayrıca yıldız kontaktöründeki, yıldız köprüsünü kontrol ediniz.İşgüzarın biri sökmüş olabilir.Zeybek üstadımın dediği gibi motor sargılarını da kontrol ediniz. UVW ve ZXY olacak şekilde bağlantı yapınız.
 
Son düzenleme:
üçgende çalışan fakat yıldızda çalışmayan motorun sargı problemi ya da bağlantı problemi olmaz
 
motor daha önce çalışıyordu da şimdi mi çalışmamaya başladı. yoksa sistemi yeni mi kuruyorsunuz. çalışan sistem ve motor gücü nedir. bazı durumlarda motor yıldızda makinenin kalkınma momentini yenemez, üçgende yener. bizim iş yerlerinde komprosörler bakımsızlıktan ve yağsızlıktan ömrünü tamamlamak üzereyken yıldızda kalkış yapamaz, üçgende kalkar. makinenizi kontrol edin.
 
üçgende çalışan fakat yıldızda çalışmayan motorun sargı problemi ya da bağlantı problemi olmaz

Cevabımda, arkadaşa şunu sordum,(diğer ıhtimalleri arkadaşlar vermiş yol göstermişdi) motor bobinajzı dan/sargıdan yenimi geldi, diye. Eger, evet derse veya deseydi, ne yapması gerekdiğini anlatacakdım.Eskı konularımı araştırsa bu sorunun cevabı zaten var.
Olmaz dıyorsanız, şunu deneyın, zamanınız varsa, yıldız / üçgen çalısan bir motorda, bir bobinin iki ucunu birbirlrinin yerine alın, güç kablosunu baglayın ve yol verin.
Sonucuda bizzle paylaşırsanız sevinirim..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst