yıldız üçgen devresini star stop veya tek kontaklı röle ile nasıl çalıştırırm

ismail.cal

Üye
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
yıldız üçgen kumando devremde pano yanında iken üzerinde bulunan star stop ile çalışacak. bu pano üzerine bir tane rf modül yerleştireceğim. rf modülde tek kontaklı röle var. uzakta iken bu rf modül sayesinde kumando sisteminin çalışmasını istiyorum. nasıl yapabilirim? yardımlarnız için şimdiden teşekür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mrb.senin rf modülatörün on off.yani kalıcımı yoksa bastıgın anda on bıraktınmı off mu
 
evet uln2003mfk arkadaşın dediği gibi senin modül nasıl?
stop yaptığında kontak açılıp starta basana kadar açık mı duruyor?
start yaptığın da da kontak kapanıp stop a basılıncaya kadar kapalı mı duruyor?
Bu konuda daha ayrıntılı yazmalısın
Bu işin mantığı stop butonları seri start butonları paralel bağlanmalı ama senin modulün kontaklarının ne şekilde çalıştığını bilmemiz gerekiyor
 
sen rf rölesini direkt kullanmayacaksın rf rölesinin kontakları ile iki röle besleyeceksin ve o iki rolen ile de srt stp işlemlerini gerçekleştireceksin...
 
verici modülden birinci sinyali gönerdiğimde röle çekior. ben vericiden kapatma sinyalini gönderene kadar. hatta elektrik kesilse bile elektrik geldiğinde kaldığı yerden devam edior.
 
ok kalıcı kontak.arkadaşım dedigim gibi o röle ile iki röle süreceksin onlar ilede start stp işlemini yapacaksın
 
arkadaşlar modulde röle ile ilgili sadece iki tane uc var. yani sadece ortak uç ve normalde açık uç var. normalde kapalı ucundan sistemi besleyebilmem için garanti bandırollerini sökmem lazım.
 
devredeki mühürlemeyi iptal edip,rölenizi start butonuna seri bağlayabilir,ya da start butonu yerine bağlayabilirsiniz.
Bu durumda cihazın yanından kumanda etmeniz mümkün olamayacaktır ama.
Eğer bana sadece Rf modül ile kumanda yeterli derseniz bu şekilde yapabilirsiniz.
yok ben hem yakından buton ile,hem uzaktan rf modül ile kumanda etmeliyim derseniz,o zaman birazcık daha değişik bir şeyler yapmamız gerekecek.
 
Panonuzun üstune Manuel-Otomatik şalter koysan,manuel kontağını pano üzerindeki stop butonundan önce bağlasan.Otomatik kontağınıda rf modülünün kontağından geçirip start kontağına paralel bağlayarak çalıştırırsın.Panodan uzaklaştığında otomatik konumuna alır,panoya geldiğinde manuel konumda çalıştırırsın.Ama elektrik veya dalgalanmada rf alıcın kontak değiştirir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst