Yıldız Üçgen Yol Vermede Termik Seçimi Ve Yeri

Semih42

Üye
Katılım
4 Haz 2018
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
32
Öncelikle selamlar,saygılar.
Sorum şu: Yıldız-üçgen yol verirken termik nerede kullanılmalı ve değeri ne olmalıdır ?
Benim fikrim ana kontaktörün altında kullanmak ama gördüğüm bir pano da ana kontaktörün üstüne koyulmuş yanlış bir uygulama değil midir ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
8zaN47.jpg


internette baktığım bir çok yıldız üçgen yolverme de termik role resimde gösterildiği gibi kontaktörün altında gösteriliyor. sistem hangisinde daha iyi korunur ana konaktör üzerinde konulduğundaki termik seçimimizle altına koyduğumuz arasında fark ne olur ekonomik olarak bir farklılığı var mıdır ?
 
Ekonomik avantajın ! ceremesi ,ilk motor yandığında ortaya çıkar.:)
 
Son düzenleme:
Termik röle kullanımı, klasik sistemdir. Bu gün, TMŞ türü koruyucular; hem sıgorta hemde termik koruma olarak kullanılmaktadır. Direket çalışsan motorda , nasıl TMŞ kontaktörden önce kullanılıyorsa, bana göre TMŞ, sigorta yerıne ana girişe konulabilir. Bu durumda termik ayarı, motor etiket ayarı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,003
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst