Yıldız Üçgen Yol Verme

cakir

Üye
Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar yıldız üçgen sadece 5.5 kw tan buyuk motorlarda mı kullanılır? Ornek 15 kw lık 3 fazlı elektrikli ısıtıcı nasıl kalkındırılır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
elektrikli ısıtıcı da motor var mı ?
 
bir motoru yıldız üçgen çalıştırmamız için öncelikle motorun üçgen olması gerekir.yıldız üçgen yol vermenin amacı kalkış akımını düşürmektir. 7,5kw tan küçük motorların kalkış akımı çok fazla olmadığı için yıldız üçgene pek gerek duyulmaz ,direk yol verilir.
elektrikli ısıtıcılar omik yük olduğu için motorlar gibi kalkış akımları (demeraj) yoktur.
15kwlık ısıtıcınız 3 fazlı ise 3fazı bağlar çalıştırırsınız.
kolay gelsin
 
Motorlarda atalet(kalkınma) momentinin yenilebilinmesi için şebekeden fazla akım çekilir. Rezistif yük olan ısıtıcılarda böyle bir durum söz konusu olmadığından yol verme işlemi söz konusu değildir. Isıtıcıda motor olsa bile fan motoru olup gücü düşüktür.

İç tesisleri yönetmeliği ilgili madde;
Kendi transformatörü bulunan tüketicilerde doğrudan (direkt) yol verilebilecek en büyük kısa devre asenkron motor gücü tüm işletme yükleri devrede iken, en büyük güçlü motorun devreye girmesi durumunda transformatör empedansları dahil, yol alan motorda, yol alma akımında bağıl gerilim 'i aşmamak koşulu ile tüketici tarafında belirlenir.
Kendi transformatörü bulunmayan tüketicilerde, doğrudan yol verilecek en büyük kısa devre asenkron motor gücü köy ve benzeri yerlerde 7.5 kW, alçak gerilim şebekesi hava hattı olan kasaba ve şehirlerde 15 kW, alçak gerilim şebekesi yeraltı kablosu olan kasaba ve şehirlerde 30 kW’ ır. Ancak motorun gücü transformatörün gücünün % 10'nu aşamaz.
 
rezistansları sen dizayn ettiysen bağlantılarda değişik varyasyonlar yapabilirsin ama yaptığın hiç bir bağlantı motorlarda kullandığımız yıldız üçgen bağlantı mantığı ve çalışma yapısında değildir...
 
eğer sistemde aşırı akımlardan etkilenip gerilim düşümü oluşuyorsa 3 fazlı ısıtıcının herbir fazını ayrı sigortalardan geçirip ya manuel yada kontaktör yardımı ile devreye alabilirsin ısıtıcılarında kaçak akım rölesi kullanmayı ihmal etme kolay gelsin.
 
ustalar 7,5 kw torna motorunu yıldız ügen bağlıyorom boşta çalışıken normal akım çekiyor ama elmasla paso verildiği anda 20aA akım çekiyor neden acaba yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekürler
 
Pasoyu daha yavaş verin..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst