Yıldız/Üçgen problemi

panoyu söküp işyerine getirdiğim zaman çalışıyor yerine taktığım zaman sorun aynı fakat kontaktöre elimle bastığım zaman çalışıyor.

Motor sigortalarını söküp,sadece kumanda devresini çalıştırdığınızda sorun yoksa,voltajınızda sorun var demektir.Normal çalıştırmada,üçgene geçtiği andaki voltajı ölçtünüzmü ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aynı arıza benimde başıma geldi nütr de gevşeklik vardır kontaktörler çekince gevşeme artarak bobinleri bırakıyor.
 
kesinlikle gerilim düşümünden dolayı üçgene geçtiğinde kontaktörler bırakıyor.gerilimi yükseltme imkanın varsa gerilimi yükselt (trafo kademesi artırımı , kablo kesiti artırımı vb.). motor nasıl bir sistemi çalıştırıyor bilmiyorum eğer yüklü kalkmıyorsa direkt üçgen kaldıra bilirsin motoru, çünkü motoru kalkışta yıldız bağlamanın amacı düşük gerilim vermek zaten dediğiniz gibi ise motor kalkarken gerilim düşümü oluyor zaten.
 
motor koruma rölesi var ise ondada yapabilir. bu noktayada dikkat edermisiniz.test için kontaklarını köprüleyip start veriniz. şema olsa daha kolay yardımcı oluruz.
 
Kumanda devresi için, 380/220 volt 100 Va cıvarında kumanda trafosu kullanın, gerilim düşüklüğünden etkilenmezsiniz..
 
bu tür durumlarda genellikle sıkıntı kumanda gerilimi yada motorun üçgen kontaktöründedir diğer bir olasılık ise kumanda devreni iyi takip et
 
arkadaşlar yardımlarınız için teşekürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst