Yıldız/Üçgen Motor Bağlantısı

Evet imkan olurdu. Fakat aynı köprü aparatlarını yıldız bağlantıda kullanamazdık.
Uçları yıldız bağlantıda kullanamamamızın sebebi nedir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Genel standart bu şekilde diye de kabul edebilirsiniz.Fazla kafa yoracak bir durum yok.
 
i7QybE_VeqFcd9-IAlgX3xWO2LbjzmwiXvgzyhVH-m8YSLgLxQ.jpg

Sormak istediğim ekteki şekilde mesela S fazına ait çıkış Z klemesine T fazına ait çıkış X klemensine,sargılar ise U-Z,V-X,W-Y arasında düz olarak bağlansa herhangi bir sorun olur?
Motor bobinlerinin açık gösterildiği şemaya bakarsanız kafanız karışmaz. Kumanda devresine bakarsanız karıştırabilirsiniz.
 
bu standart bağlantıdır. bağlantının şekli değiştirilemez, farklı olursa çok sorun yaşanır.bence fazla üzerinde durmayın.
 
Aynen öyle bobinin uçlarına farklı faz gelsinki bobin görevini yerine getirsin. Yoksa bi bobine aynı faz gelirse manyetik alan oluşmuyor. Farklı voltaj geldiginde sargının titreşimini hissedersin. Dene istersen anlık 220de verebilirsin sargıya

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Bağlantı tipi ise bu şekilde daha basit ve kulllanışlı. Örnek motor yıldız üçgen kullanılmış sonra sade üçgen baglamak icab ettiğinde motor sargılarınında yerini karşılıklı duruma almak gerekir. Yani pratik olması için böyle güzel

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst